Bezoekers vanaf 12 jaar moeten sinds een maand verplicht hun identiteitskaart laten controleren in het zwembad Weide.
Volledig scherm
Bezoekers vanaf 12 jaar moeten sinds een maand verplicht hun identiteitskaart laten controleren in het zwembad Weide. © Henk Deleu

Acht overtreders na één maand controles in zwembad Weide: amper 0,023 procent op zwarte lijst

De Safe Swim Zone in het zwembad Lago Weide werpt vruchten af. Wie zich misdraagt in het zwembad, mag drie maanden niet binnen. Er waren sinds de opstart een maand geleden 8 overtreders, op een totaal van 35.000 bezoekers. Dat is 0,023 procent. “Het is dus helemaal niet zo erg als sommigen beweren”, zegt centrummanager Elewin Werbrouck, verwijzend naar het Vlaams Belang.

 1. Kortrijk krijgt 15 miljoen euro (!) Vlaamse steun voor investeringen in cultuur: “We spelen nu Champions League”
  Kortrijk

  Kortrijk krijgt 15 miljoen euro (!) Vlaamse steun voor investerin­gen in cultuur: “We spelen nu Champions League”

  Straf werk van schepen van Cultuur en Vlaams parlementair Axel Ronse (N-VA). Hij overtuigde partijgenoot en minister van Cultuur Jan Jambon om 15 miljoen euro uit het Vlaamse Veerkracht-fonds vrij te maken, waardoor Kortrijk het investeringsbudget voor cultuur tot en met 2024 fors kan optrekken van 23,6 naar 38,6 miljoen euro. “Dat is ongeveer 500 euro per Kortrijkzaan, bijna vier keer meer dan het Vlaamse gemiddelde”, zegt Axel Ronse. “Het laat ons toe om de Champions League te spelen, op het vlak van cultuur. Kortrijk heeft zo ook extra troeven in handen om in 2030 Culturele Hoofdstad van Europa te worden.” We bekijken waar het geld voor gebruikt wordt.
 1. Isabelle (42) sterft aan hartfalen in eigen frituur, maar echtgenoot zet zaak verder: “‘Kijk moeke, de frituur blijft goed draaien’, wil ik kunnen zeggen”
  PREMIUM
  Bellegem/Wielsbeke/Deerlijk

  Isabelle (42) sterft aan hartfalen in eigen frituur, maar echtgenoot zet zaak verder: “‘Kijk moeke, de frituur blijft goed draaien’, wil ik kunnen zeggen”

  Isabelle Debouver (42) wilde al van kleins af haar eigen frituur. Die droom kwam begin juli dit jaar eindelijk uit, om nog geen vier maanden later in een nachtmerrie te eindigen. De geliefde vrouw stierf aan een hartfalen in haar zaak. Dat betekent niet het einde van Ter Katte in Bellegem bij Kortrijk. “Isabelle werd als het ware in een frietkot geboren. Haar ogen blonken zo, toen ze de kans kreeg om Ter Katte over te nemen. We zetten haar droom verder”, zegt haar man Marino Christiaens (48).
 2. Eerste coronaveilig minifestivalplein van ons land blijft open in Kortrijk: “Corona mag ons niet dwingen om onder een steen te leven”
  Kortrijk

  Eerste coronavei­lig minifesti­val­plein van ons land blijft open in Kortrijk: “Corona mag ons niet dwingen om onder een steen te leven”

  Tenzij het anders staat in het ministerieel besluit, moet de maximumcapaciteit van het eerste outdoor-evenementenplein van ons land in Kortrijk verder naar beneden: naar 400 bezoekers. De oorspronkelijke maximumcapaciteit was 1.200 bezoekers. “Toch blijven we het plein inzetten als baken van hoop voor artiesten, professionals en publiek. Corona mag ons niet dwingen om onder een steen te leven”, zeggen Axel Ronse en Kelly Detavernier, N-VA-schepenen van respectievelijk Cultuur en Evenementen. Ook de maximumcapaciteit van de indoorzaal Depart, waar eerder deze maand heisa over was nadat een bezoeker een opmerkelijk filmpje verspreidde, moet verder naar beneden.