Het pand op de Grote Markt 2, waar tot begin 2019 brasserie César in zat. Twee jaar later staat het beschermd monument nog altijd leeg.
Volledig scherm
Het pand op de Grote Markt 2, waar tot begin 2019 brasserie César in zat. Twee jaar later staat het beschermd monument nog altijd leeg. © Henk Deleu

AB InBev trekt handen van brasserie César op Grote Markt af: “We vinden geen nieuwe uitbater”

KortrijkBrouwerij AB InBev is niet langer de hoofdhuurder van het horecapand op de Grote Markt 2 in Kortrijk, waar twee jaar geleden brasserie César de deuren sloot. Sindsdien staat het pand leeg. “We vinden helaas geen nieuwe uitbater”, zegt Kristof Geutjens van AB InBev. 

 1. “Joeri, je bent één van ons”: KV Kortrijk steunt zwaar verminkte fan (23) na giftige reacties op TikTok-filmpje
  Heule/Kuurne

  “Joeri, je bent één van ons”: KV Kortrijk steunt zwaar verminkte fan (23) na giftige reacties op Tik­Tok-film­pje

  Joeri Verbeeck (23), die nog steeds de sporen draagt van een zwaar ongeval van zes jaar geleden, kreeg eerder deze week hopen bagger over zich heen nadat hij een TikTok-filmpje postte. Veel mensen zijn verontwaardigd en nemen het voor Joeri op. Zo krijgt Joeri nu steun van KV Kortrijk. “Dergelijke degoutante reacties moeten stoppen, we zijn tegen (online) haat en pesten”, klinkt het bij KV Kortrijk. Spelers maakten een eigen TikTok-filmpje met een duidelijke boodschap: Joeri is één van ons.
 2. Dit zijn de veertien kampeerautoplaatsen in de streek…
  Kortrijk/Waregem/Harelbeke/Menen/regio

  Dit zijn de veertien kampeerau­to­plaat­sen in de streek…

  Het kampeerautotoerisme zit in de lift, en dat hebben ze bij Toerisme Leiestreek ook begrepen. Om kampeerautotoeristen te inspireren om de regio te ontdekken, heeft het de veertien kampeerautoplaatsen in de streek gebundeld op de website , telkens met praktische informatie en tips in de buurt: fiets- en wandelroutes, musea, lekkere adressen, … “Zo heeft de toerist onmiddellijk alle informatie die hij nodig heeft voor zijn trip”, zegt Katrien Six, regiomanager Leiestreek.
 1. "Shame on you", voetbalsupporters uiten ongenoegen over Super League
  Play

  "Shame on you", voetbalsup­por­ters uiten ongenoegen over Super League

 2. Jake in tranen na bewegende foto van zijn overleden vrouw
  Play

  Jake in tranen na bewegende foto van zijn overleden vrouw