Serge Vanderschueren, medisch directeur van het ziekenhuis AZ Groeninge.
Volledig scherm
Serge Vanderschueren, medisch directeur van het ziekenhuis AZ Groeninge. © AZ Groeninge

Aantal Covid-19-patiënten in AZ Groeninge stijgt niet, momenteel twee opnames: “In niets te vergelijken met eerste coronagolf”

Het aantal corona-opnames in het ziekenhuis AZ Groeninge stijgt niet. “Er zijn momenteel twee Covid-19-patiënten opgenomen, niemand ligt op intensieve zorgen”, zegt medisch directeur Serge Vanderschueren. “Er zijn wel meer aanmeldingen op de spoed. Maar zo goed als iedereen heeft milde of geen symptomen en kan meteen terug naar huis, om daar verder opgevolgd te worden.”

 1. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?
 2. Jongeman (22) voor rechter voor smaad aan politie
  Kortrijk

  Jongeman (22) voor rechter voor smaad aan politie

  De politie merkte de jongeman in september vorig jaar op terwijl hij zijn mondmasker niet droeg. “Ze spraken de jongeman daarover aan en vroegen hem om zijn masker op te zetten”, zei het Openbaar Ministerie. “Maar hij reageerde meteen met een scheldtirade. Hij zei dat hij schijt had aan de politie en de coronamaatregelen.” De jongeman werd een minnelijke schikking aangeboden, maar die betaalde hij niet. Hij kwam ook niet opdagen voor zijn proces en is nu veroordeeld tot een effectieve celstraf van acht dagen en een geldboete van 400 euro.
 3. Coronacijfers stijgen explosief in Zuid-West-Vlaanderen, aantal opnames in ziekenhuizen neemt ook toe: “Nagaan of er lokaal maatregelen nodig zijn”
  Zuid-West-Vlaanderen

  Coronacij­fers stijgen explosief in Zuid-West-Vlaanderen, aantal opnames in ziekenhui­zen neemt ook toe: “Nagaan of er lokaal maatrege­len nodig zijn”

  De coronacijfers stijgen explosief in Zuid-West-Vlaanderen. Er waren tijdens de week van donderdag 14 tot en met woensdag 20 oktober 1.219 positieve gevallen. Dat zijn er in amper een week tijd 718 (+143 procent) meer. Ook het aantal opnames in ziekenhuizen neemt toe. Zo liggen er in AZ Groeninge nu 24 patiënten op de heropende corona-afdeling en twee op Intensieve Zorgen (IZ). “Op IZ liggen enkel niet-gevaccineerden”, zegt pneumoloog Mathias Leys.
 1. WeAreFreedom houdt zondag vreedzaam protest in Kortrijk: “Mensen sterven van angst en eenzaamheid door coronamaatregelen”
  PREMIUM

  WeAreFree­dom houdt zondag vreedzaam protest in Kortrijk: “Mensen sterven van angst en eenzaam­heid door coronamaat­re­ge­len”

  WeAreFreedom houdt op Autovrije Zondag een vreedzaam protest op de Grote Markt in Kortrijk. De Kortrijkzanen die achter de beweging zitten, stellen de coronamaatregelen zoals de mondmaskerplicht in vraag. “We pleiten voor redelijkheid en gezond verstand. Want we hebben de indruk dat er veel meer mensen sterven van angst en eenzaamheid door de coronamaatregelen, dan aan het virus zelf. We komen op voor ieders vrijheid op verse lucht, vrije meningsuiting, bewegingsvrijheid en ieders recht op inkomen. We strijden tegen angstzaaierij, tegen opgelegde isolatie tot op het sterfbed toe, noem maar op”, vertellen ze. “Ik heb er alle begrip voor, maar het virus is nog niet weg. De maatregelen redden levens”, reageert burgemeester Vincent Van Quickenborne.
 2. Vrouw (30) die buurvrouw (65) van broer doodsloeg, blijft aangehouden voor moord: “Haar verklaring en die van de getuigen lopen nogal uit elkaar”
  Kortrijk/Ieper/Wervik

  Vrouw (30) die buurvrouw (65) van broer doodsloeg, blijft aangehou­den voor moord: “Haar verklaring en die van de getuigen lopen nogal uit elkaar”

  De 30-jarige vrouw uit Ieper die vorige week vrijdag op een appartement in Kortrijk de 65-jarige buurvrouw van haar broer zo zwaar toetakelde dat die donderdag uiteindelijk overleed, is vrijdag door de raadkamer in Kortrijk verder aangehouden. De kwalificatie wijzigde door het overlijden ondertussen van poging moord naar moord.
 3. Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later
  Livios

  Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later

  De nieuwe generatie 50-plussers is meer bezig met haar toekomst en hoe ze wil wonen. Vier op de tien 50-plussers willen zelfs nog vóór hun pensioen verhuizen naar een kleinere woning, op maat van hun oude dag. Bijna de helft van hen kiest resoluut voor een appartement. Dat blijkt uit een woononderzoek van vastgoedspecialist Hillewaere. Maar hoe ziet zo’n woning voor levenslang wonen eruit? En moet je daarvoor altijd verhuizen? Bouwsite Livios zocht het uit.