Serge Vanderschueren, medisch directeur van het ziekenhuis AZ Groeninge.
Volledig scherm
Serge Vanderschueren, medisch directeur van het ziekenhuis AZ Groeninge. © AZ Groeninge

Aantal Covid-19-patiënten in AZ Groeninge stijgt niet, momenteel twee opnames: “In niets te vergelijken met eerste coronagolf”

Het aantal corona-opnames in het ziekenhuis AZ Groeninge stijgt niet. “Er zijn momenteel twee Covid-19-patiënten opgenomen, niemand ligt op intensieve zorgen”, zegt medisch directeur Serge Vanderschueren. “Er zijn wel meer aanmeldingen op de spoed. Maar zo goed als iedereen heeft milde of geen symptomen en kan meteen terug naar huis, om daar verder opgevolgd te worden.”

 1. Studio Lucy verkoopt lederen handtassen voor dure prothese voor Sam (19), die na amputatie wereld verovert vanop surfplank
  Sint-Denijs/Kortrijk/Asse

  Studio Lucy verkoopt lederen handtassen voor dure prothese voor Sam (19), die na amputatie wereld verovert vanop surfplank

  B&B De Deugdzonde in Sint-Denijs bij Zwevegem vormt komend weekend het decor voor een expositie en verkoop van handgemaakte lederen handtassen van Studio Lucy. Een deel van de opbrengst gaat naar Sam Carton uit het Vlaams-Brabantse Asse, die enkele maanden na de amputatie van haar rechterbeen al op haar surfplank stond. Het ‘surfmeisje’ heeft 65.000 euro nodig voor een nieuwe prothese.
 2. WeAreFreedom houdt zondag vreedzaam protest in Kortrijk: “Mensen sterven van angst en eenzaamheid door coronamaatregelen”
  PREMIUM

  WeAreFree­dom houdt zondag vreedzaam protest in Kortrijk: “Mensen sterven van angst en eenzaam­heid door coronamaat­re­ge­len”

  WeAreFreedom houdt op Autovrije Zondag een vreedzaam protest op de Grote Markt in Kortrijk. De Kortrijkzanen die achter de beweging zitten, stellen de coronamaatregelen zoals de mondmaskerplicht in vraag. “We pleiten voor redelijkheid en gezond verstand. Want we hebben de indruk dat er veel meer mensen sterven van angst en eenzaamheid door de coronamaatregelen, dan aan het virus zelf. We komen op voor ieders vrijheid op verse lucht, vrije meningsuiting, bewegingsvrijheid en ieders recht op inkomen. We strijden tegen angstzaaierij, tegen opgelegde isolatie tot op het sterfbed toe, noem maar op”, vertellen ze. “Ik heb er alle begrip voor, maar het virus is nog niet weg. De maatregelen redden levens”, reageert burgemeester Vincent Van Quickenborne.