Afgelopen zaterdag richtte een Poolse chauffeur een ravage aan op de verkeerswisselaar A19-R8.
Volledig scherm
Afgelopen zaterdag richtte een Poolse chauffeur een ravage aan op de verkeerswisselaar A19-R8. © Alexander Haezebrouck

Aanleg nieuwe verkeerswisselaar A19-R8? Geen datum!

De Vlaamse overheid en het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) geven geen startdatum meer voor de heraanleg van de verkeerswisselaar van de A19 met de ring rond Kortrijk (R8). “We willen geen onzekere verwachtingen te creëren”, zegt Dirk Vanhuysse namens AWV. Lokale politici steigeren. “Ze zijn verplicht een timing te geven”, stelt Kortrijks mobiliteitsschepen Axel Weydts (sp.a).

0 reacties

 1. ‘Dahmer’ op Netflix verslonden? Dan zijn deze titels als volgende aan de beurt
  TV
  3

  ‘Dahmer’ op Netflix verslonden? Dan zijn deze titels als volgende aan de beurt

  ‘Monster: The Jeffrey Dahmer Story’ wordt gruwelijk goed bekeken op Netflix. De controversiële tiendelige reeks over de Amerikaanse lustmoordenaar/kannibaal die tussen 1978 en 1991 zeventien jongens en jonge mannen om het leven bracht, kende volgens de streamingzender het beste debuut ooit én krijgt deze week een toemaatje in de vorm van een driedelige docu. Dat true crime vermengd met tv-drama massaal veel belangstelling lokt, is een fenomeen waar veel verdeeldheid rond bestaat. Maar indien het primitieve, instinctieve deel van uw psyche hongerig blijft naar meer, dan zijn er genoeg seriemoordenaarverhalen om de rest van het jaar mee op te vullen.
 2. Tot 25 maanden effectieve celstraf voor inbraak als vergelding binnen drugsmilieu
  Kortrijk/Harelbeke/Wevelgem/Anzegem

  Tot 25 maanden effectieve celstraf voor inbraak als vergelding binnen drugsmili­eu

  “Een vergeldingsactie binnen het drugsmilieu omdat de bewoner zijn beloftes niet was nagekomen.” Een 25-jarige jongeman uit Anzegem gaf voor de rechtbank in Kortrijk toe waarom er in de nacht van 4 op 5 september 2021 in een studentenkot in de Sint-Denijsestraat in Kortrijk was ingebroken. Net als 2 kompanen kreeg hij dinsdag een effectieve celstraf van 25 maanden.
 1. Nederlandse verdachten van ontvoeringspoging Van Quickenborne verzetten zich tegen uitlevering aan België
  2

  Nederland­se verdachten van ontvoe­rings­po­ging Van Quickenbor­ne verzetten zich tegen uitleve­ring aan België

  De vier Nederlanders die worden verdacht van betrokkenheid bij plannen om minister van Justitie Vincent Van Quickenborne te ontvoeren, moeten eind oktober voor de Internationale Rechtshulpkamer van de rechtbank Amsterdam verschijnen. Die beslist of de verdachten worden uitgeleverd aan België. De verdachten verzetten zich alvast sterk tegen zo’n mogelijke uitlevering.