Een toekomstbeeld van de kerk in Aalbeke, met in de zijbeuken een bib en muziekklassen en een leeszaal in de centrale foyer.
Volledig scherm
Een toekomstbeeld van de kerk in Aalbeke, met in de zijbeuken een bib en muziekklassen en een leeszaal in de centrale foyer. © Urbain Architectencollectief

Aalbeke wacht metamorfose: bib en muziekklassen in kerk en vernieuwd en uitgebreid OC openen in september 2022

AalbekeDe werken in het Ontmoetingscentrum en de Sint-Corneliuskerk starten binnenkort. Het OC wordt uitgebreid en gerenoveerd. In de kerk komen een bib en muziekklassen. De kostprijs van de werken, die anderhalf jaar zullen duren, bedraagt 5,374 miljoen euro. “Dit totaalproject boost het Aalbeekse culturele en verenigingsleven”, zegt schepen van Stadsvernieuwing Wout Maddens (Team Burgemeester). “Een sterke troef ook is dat de inwoners van Aalbeke mee de keuzes gemaakt hebben.”

 1. Radio Rhizo eert helden van de zorg: “Grote dankjewel voor iedereen die al ruim jaar in de frontlinie staat”
  Kortrijk/Zwevegem

  Radio Rhizo eert helden van de zorg: “Grote dankjewel voor iedereen die al ruim jaar in de frontlinie staat”

  Op een voltijdse heropening van het secundair is het nog wachten. Toch pakt scholengroep Rhizo op maandag 19 april met Radio Rhizo uit, om leerlingen, ouders en personeel én alle zorgkrachten in de bloemetjes te zetten. “We geven iedereen zo nog eens een extra duwtje in de rug. Muziek verbindt ons en maakt ons blij”, zegt algemeen Rhizo-directeur Nancy Dedeurwaerder.
 1. Met deze witte verf kan je bij warm weer flink wat uitsparen
  Play

  Met deze witte verf kan je bij warm weer flink wat uitsparen

 2. Bommenwerper uit Tweede Wereldoorlog doet 'bommeke' in zee
  Play

  Bommenwer­per uit Tweede Wereldoor­log doet 'bommeke' in zee