Cyriel Verschaeve
Volledig scherm
Cyriel Verschaeve © RV

91,9 procent van bewoners voor behoud Cyriel Verschaevestraat: “We hebben geen nazi-sympathieën”

91,9 procent van de Cyriel Verschaevestraat in Marke is voor het behoud van de straatnaam. Dat blijkt uit een petitie. “Elk huis werd aangedaan en bevraagd”, zegt Jean-Marie Hellebuyck. “114 bewoners stemden voor het behoud, 10 bewoners onthielden zich, 1 bewoner was niet thuis.”

4 reacties

 • Gino Denil

  3 jaar geleden
  Verschaeve was zo nazi in hart en nieren en collaboreerde zo hard dat we uiteindelijk Duits gingen praten, Janneke Alsberg. Hij stond zo hard aan de kant van de gewone mensen dat hij Vlaamse jongeren de dood instuurde door hen te ronselen om te gaan strijden tegen wat toen een bondgenoot van de geallieerden was. Dat de bewoners tegen de gevolgen van een naamsverandering opzien valt te begrijpen.
 • Jean-Paul Halsberghe

  4 jaar geleden
  Vergeet niet dat we enkel Nederlands spreken door onverzettelijke mensen zoals Verschaeve, priesters die aan de kant van de gewone gediscrimineerde burgers en arbeiders stonden. Een knap burger initiatief. Zien of stadsbestuur inderdaad ''onschuldig '' acteerde of veeleer met een heimelijke PC agenda.
 • Lore Kluwer

  4 jaar geleden
  Inderdaad. Tijd voor meer burgerdemocratie... Zolang het in hun kraam past...
 • Frank Daels

  4 jaar geleden
  Ben echt benieuwd of Stad Kortrijk hiermee rekening zal houden of hun willetje zullen doordrijven. Nu gaan we zien of het stadsbestuur zo 'democratisch' is zoals ze beweren.