Een wandelaar in een afgelegen natuurgebied draagt aan het linkerschouder een satelliettracker van GeoDynamics
Volledig scherm
Een wandelaar in een afgelegen natuurgebied draagt aan het linkerschouder een satelliettracker van GeoDynamics © Travelbase/GeoDynamics

8.000 avonturiers krijgen satelliettrackers van Kortrijkse firma: “We stuurden al eens een helikopter, voor een reiziger met gebroken been”

KortrijkReisonderneming Travelbase rust tot midden september ruim 8.000 reizigers met een waterbestendige satelliettracker van het Kortrijks technologiebedrijf GeoDynamics uit. De trackers maken het reizen ‘in eigen bubbel’ in afgelegen natuurgebieden in Ijsland, Noorwegen, Zweden en de Balkan veiliger. Waar Travelbase trektochten en reizen met kano of kajak houdt. Travelbase weet dankzij de trackers waar elke reiziger zich precies bevindt. Wie in nood is, kan op de SOS-knop van de tracker drukken, wat, indien nodig, meteen lokale hulpdiensten alarmeert.

  1. Na 60 jaar valt doek over bakkerij Decruynaere: “We verliezen het beste brood van de wereld, we blijven verweesd achter”
    PREMIUM
    Kortrijk

    Na 60 jaar valt doek over bakkerij Decruynae­re: “We verliezen het beste brood van de wereld, we blijven verweesd achter”

    Vooral het steeds zwaarder doorwegende nachtwerk gaf de doorslag voor Bart Decruynaere (56) en Eveline Decreus (56) om een punt te zetten achter bakkerij Decruynaere. “Ik had het maandag zeer moeilijk emotioneel, maar sinds dinsdag is het vooral genieten van de laatste momenten met de klanten”, zegt Eveline. Iedere klant krijgt op de laatste dag een mellow cake als attentie mee.