Het actiecomité overhandigde maandag in de late namiddag de bezwaarschriften in het stadhuis in Kortrijk. We zien hier Jo Foubert en Dimitri Parmentier, op de binnenkoer van het historisch stadhuis.
Volledig scherm
Het actiecomité overhandigde maandag in de late namiddag de bezwaarschriften in het stadhuis in Kortrijk. We zien hier Jo Foubert en Dimitri Parmentier, op de binnenkoer van het historisch stadhuis. © Henk Deleu

740 bezwaren tegen plannen voor flatgebouwen aan Bozemolenwijk in Heule

HeuleEr zijn 740 bezwaren ingediend tegen plannen voor drie flatgebouwen aan de Bozemolenwijk in Heule. “We willen er geen extra bebouwing, de stad moet er honderd procent voor een nieuwe groene long kiezen”, zegt Dimitri Parmentier van het Actiecomité Betonstop Maisveld. “We hadden zonder coronacrisis al zeker 3.000 handtekeningen van Heulenaars verzameld. Het leeft enorm.”

 1. ’t Pleintje in Kooigem krijgt speelboom
  Kooigem

  ’t Pleintje in Kooigem krijgt speelboom

  Klein maar fijn, dat is de nieuwe speelboom op ’t Pleintje in Kooigem, de kleinste deelgemeente van Kortrijk. “Er sneuvelde in 2019 een boom langs ’t Pleintje in Kooigem”, meldt schepen van Natuur Bert Herrewyn (sp.a) op Facebook. “Inwoners vroegen om die te vervangen door een nieuw exemplaar. Wat brainstormen via mail brachten mij en Kooigem op het idee van een speelboom voor de jeugd van Kooigem, aan ’t Pleintje. De boom heeft een specifieke takkenstructuur die perfect geschikt is om in te spelen. Hij is nu geplant, zodat hij verder kan groeien. Of hoe ‘Kortrijk Kinderrijk’ zo de ‘Kortrijkse Green Deal’ ontmoet.”
 2. Bozemolenwijk vreest flatgebouwen in achtertuin: “We strijden voor elke vierkante meter groen”
  PREMIUM
  Heule

  Bozemolen­wijk vreest flatgebou­wen in achtertuin: “We strijden voor elke vierkante meter groen”

  Hoogspanning in Heule, waar plannen voor drie flatgebouwen kwaad bloed zetten. “We gaan hier voor elke vierkante meter groen strijden”, klinkt het in de Bozemolenwijk. De buurt bundelt de krachten in een actiecomité. Ook oppositiepartij Groen roert zich. De kwestie komt op maandag 7 december in de gemeenteraad aan bod. We gaan nu al dieper op het omstreden dossier in.
 1. Hannes Coudenys, juryvoorzitter van De Jamies, over de eerste awardshow voor de Vlaamse YouTubers: “Er schuilt zoveel minder bekend talent online”
  Oostende

  Hannes Coudenys, juryvoor­zit­ter van De Jamies, over de eerste awardshow voor de Vlaamse YouTubers: “Er schuilt zoveel minder bekend talent online”

  Voor de eerste keer worden vrijdag, in de schoot van Filmfestival Oostende, De Jamies uitgereikt. Maar liefst 23.000 mensen stemden voor een van de 84 genomineerden die kans maken op een ‘online video award’. Grote namen in het wereldje à la Céline en Michiel, hun ‘rivaal’ Acid en Bockie De Repper maken kans op een Jamie. “Maar er is in Vlaanderen nog zoveel meer talent online te vinden”, zweert juryvoorzitter Hannes Coudenys, zelf YouTuber en bekend van Ugly Belgian Houses.
 1. Jen Ellis deed Bernie Sanders zijn wanten cadeau: "Ik vind het mooi dat ze zo ver zijn gekomen"
  Play

  Jen Ellis deed Bernie Sanders zijn wanten cadeau: "Ik vind het mooi dat ze zo ver zijn gekomen"

 2. Ook Biden krijgt het soms op zijn heupen van journalisten: "Man, geef me toch even!"
  Play

  Ook Biden krijgt het soms op zijn heupen van journalis­ten: "Man, geef me toch even!"