Volledig scherm

664 rusthuisbedden tekort tegen 2025

Volgens een studie van vastgoedspecialist Cushman & Wakefield zullen er tegen 2025 door de vergrijzing 664 rusthuisbedden tekort zijn in onze regio.

  1. Kortrijk roept inwoners op om één keer per week takeaway te bestellen en rolt steunplan voor horeca- en eventsector uit: “We rechten onze rug”
    Kortrijk

    Kortrijk roept inwoners op om één keer per week takeaway te bestellen en rolt steunplan voor horeca- en eventsec­tor uit: “We rechten onze rug”

    De horeca zit op slot, maar toch niet helemaal. Wie in Kortrijk op takeaway inzet of ermee start, krijgt een premie van 250 euro van de stad. Verder geven experts hen een gratis socialmediatraining. En Kortrijk bundelt alle takeaway-initiatieven op een site. “We nemen zo als stad het voortouw en rechten onze rug. We hopen dat elke Kortrijkzaan minstens één keer per week takeaway bestelt”, zeggen schepen van Economie Arne Vandendriessche en schepen van Evenementen Kelly Detavernier. Daar blijft het niet bij: er liggen nóg premies klaar voor de horeca- en eventsector. We gaan er dieper op in.