Bellen achter het stuur mag alleen maar als je telefoon netjes vastgeklikt zit in je voertuig, zo stelt de politiezone Vlas (Kortrijk-Kuurne-Lendelede).
Volledig scherm
Bellen achter het stuur mag alleen maar als je telefoon netjes vastgeklikt zit in je voertuig, zo stelt de politiezone Vlas (Kortrijk-Kuurne-Lendelede). © PZ Vlas

49 gsm-gebruikers en 1 koffiedrinker op de bon geslingerd: “Man schrok zodanig dat hij zijn beker over zijn broek morste”

Kortrijk/Kuurne/LendeledeDe controles op het smartphonegebruik achter het stuur - en in het algemeen op afleiding in de wagen - bezorgden de politiezone Vlas vorige week behoorlijk wat werk. 50 mensen liepen tegen de lamp. Eén daarvan hield er zowaar een vuile broek aan over.

  1. Tweede Vlaams Belang raadslid stopt er mee: “Moe om in een circus te spelen”
    Kortrijk

    Tweede Vlaams Belang raadslid stopt er mee: “Moe om in een circus te spelen”

    Bijna een jaar nadat Jacques Demeersseman (78) opstapte en sindsdien als onafhankelijke zetelt, verliest Vlaams Belang een tweede gemeenteraadslid in Kortrijk. Nu is ook Jan Deweer (75) opgestapt. Hij wil zelfs geen raadslid meer zijn. “Ik ben de autoritaire manier van werken in de raad beu. Ik wil niet meer meespelen in een circus vol slechte clowns”, is het enige wat Jan Deweer er zelf kwijt over wil. Hij streed als gemeenteraadslid vooral voor de Vlaamse zaak.