Er duiken soms transmigranten op aan de E17-snelwegparkings in Marke. En in de bosjes nabij de parkings durven mensen afspreken om te vrijen. Ze laten er dan gebruikte condooms, vochtige doekjes en/of afval achter.
Volledig scherm
Er duiken soms transmigranten op aan de E17-snelwegparkings in Marke. En in de bosjes nabij de parkings durven mensen afspreken om te vrijen. Ze laten er dan gebruikte condooms, vochtige doekjes en/of afval achter. © illustratiebeeld

400.000 euro voor beveiliging E17-snelwegparkings tegen transmigratie en seks in bosjes, aan wijk Rodenburg en stadsgroen Marionetten

MarkeVlaams minister van Openbare Werken Lydia Peeters (Open Vld) trekt 400.000 euro uit voor het beter afsluiten van beide snelwegparkings langs de E17 in Marke. De ingrepen kaderen in de aanpak van problemen met transmigranten. Mensen hebben ook seks in de bosjes nabij de parkings en laten er gebruikte condooms achter. Er is ook sprake van druggebruik en truckers die hun behoefte doen in de bosjes. De ingrepen op de E17-parkings in Marke zijn in 2021 gepland.  

 1. Omstreden knip in Driekerkenstraat krijgt camerabewaking, met boetes tot 500 euro
  Bissegem/Marke

  Omstreden knip in Drieker­kenstraat krijgt camerabewa­king, met boetes tot 500 euro

  In het najaar start de heraanleg van de Driekerkenstraat, met inbegrip van een knip nabij de brug over de Leie. Wie vanuit Marke richting Bissegem wil, zal dan de ring rond Kortrijk (R8) moeten nemen. Al ruim 700 mensen zien die knip niet zitten. “Terwijl het maar twee minuten langer rijden is via de R8”, zegt schepen van Mobiliteit Axel Weydts (sp.a), die van geen wijken wil weten. “Er volgt zeker verder overleg, maar die knip komt er.” Wie de knip straks negeert, riskeert een boete van 30 tot 500 euro. Want er komt een slimme camera met nummerplaatherkenning aan de knip.
 2. Al 125 horecazaken ‘over te nemen’ in regio Kortrijk: “We dreigen het niet te redden, het is een noodkreet”
  Kortrijk/Harelbeke/Kuurne

  Al 125 horecaza­ken ‘over te nemen’ in regio Kortrijk: “We dreigen het niet te redden, het is een noodkreet”

  De horecabazen zijn de onzekerheid méér dan beu. Woensdagavond werden aan 125 horecazaken in Kortrijk, Aalbeke, Heule, Harelbeke en Kuurne borden opgehangen, met daarop het opschrift ‘Immo VDB – Zaak Over Te Nemen Door De Overheid’. “We slaken zo een noodkreet. Niet alleen in Kortrijk, maar in het hele land. Want de horeca is sinds het begin van de coronacrisis al acht maanden dicht. De regering kijkt schaamteloos toe naar deze afslachting”, zeggen de actievoerders.
 1. Ook Biden krijgt het soms op zijn heupen van journalisten: "Man, geef me toch even!"
  Play

  Ook Biden krijgt het soms op zijn heupen van journalis­ten: "Man, geef me toch even!"

 2. Joodse vrouw niet opgezet met oproepingsbrief: "Bart De Wever wil niet stigmatiseren, maar ik verwacht mijn gele ster al in de brievenbus"
  Play

  Joodse vrouw niet opgezet met oproepings­brief: "Bart De Wever wil niet stigmatise­ren, maar ik verwacht mijn gele ster al in de brievenbus"