Het monumentaal beeld Le Conscient
Volledig scherm
Het monumentaal beeld Le Conscient © Kortrijk

40 aanvragen om 17 kunstwerken nieuwe thuis te geven, Guldensporencollege Kaai ontvangt monumentaal beeld Le Conscient

KortrijkBeelden die in erfgoeddepot Trezoor worden bewaard, verdienen een nieuwe thuis om ze weer in de kijker te kunnen stellen. De stad Kortrijk lanceerde begin december in dat kader ‘Beeld in jouw buurt’. Het project leverde al veertig aanvragen voor zeventien kunstwerken op. “Een schot in de roos, de locaties gaan de mensen echt verrassen”, zegt schepen van Cultuur Axel Ronse (N-VA).

 1. Oorlog in Oekraïne rukt koppel uiteen, maar ze vinden elkaar terug in Kortrijk: “En nu bakken we hier samen frietjes... Ongelooflijk”
  PREMIUM

  Oorlog in Oekraïne rukt koppel uiteen, maar ze vinden elkaar terug in Kortrijk: “En nu bakken we hier samen frietjes... Ongeloof­lijk”

  Maandenlang moesten Oekraïners Svitlana Sondei (20) en Yurii Shpakivskyi (23) elkaar missen door de oorlog, nu vonden ze elkaar in Kortrijk terug. Daar krijgen ze - ondanks een taalbarrière - de kans om in frituur Bossuwé Pottelberg te werken. “Ze zijn supergemotiveerd, we geloven in hen”, zegt Volkert Lapere, sales en marketing manager van de Group Bossuwé. Ze vertellen het verhaal van hun grenzeloze liefde.
  Kortrijk
 1. PORTRET. Als 2-jarige vluchtte ze met haar ouders uit Libanon, vandaag ontvangt ze in ons land eredoctoraat: wie is mensenrechtenadvocate Amal Clooney?
  PREMIUM
  1

  PORTRET. Als 2-jarige vluchtte ze met haar ouders uit Libanon, vandaag ontvangt ze in ons land eredocto­raat: wie is mensenrech­ten­ad­vo­ca­te Amal Clooney?

  Vandaag wordt Amal Clooney (45) in Kortrijk verwacht om een eredoctoraat van de KU Leuven in ontvangst te nemen. De mensenrechtenadvocate is bij het grote publiek bekend als de vrouw van filmster George Clooney (61), maar eerlijk is eerlijk: nog voor ze hem leerde kennen, had ze al een carrière om u tegen te zeggen. Er zullen trouwens erg strenge veiligheidsmaatregelen gelden, want Amal staat op haar privacy.