Er was zaterdagavond een eerste buurtfeest met een stadsartiest. Op het graspleintje op de hoek van de Elfde Julilaan en Deken Degryselaan, met goochelaar Tom Meert
Volledig scherm
Er was zaterdagavond een eerste buurtfeest met een stadsartiest. Op het graspleintje op de hoek van de Elfde Julilaan en Deken Degryselaan, met goochelaar Tom Meert © Henk Deleu

39 stadsartiesten luisteren voortaan buurtfeesten in Kortrijk op: “We verlagen (financiële) drempel om feesten extra beleving te geven”

KortrijkOrganisatoren van straat- en buurtfeesten in Kortrijk en deelgemeenten kunnen vanaf april een stadsartiest boeken om hun feest op te luisteren, deels op kosten van de stad. “We stimuleren met dit project inwoners om een podium te creëren voor Kortrijkse acts en moedigen tegelijk creatievelingen aan om in de stad op te treden”, zeggen schepenen van respectievelijk Cultuur en Coördinatie Wijkteams Axel Ronse (N-VA) en Stephanie Demeyer (Team Burgemeester).

  1. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
    Mijntelco

    Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

    Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.