Schepen Axel Weydts en Marijke Rabaut en Geert Peelaers van Eandis bij de laadpaal op de parking Broeltorens.
Volledig scherm
Schepen Axel Weydts en Marijke Rabaut en Geert Peelaers van Eandis bij de laadpaal op de parking Broeltorens. © Foto Henk Deleu

39 laadpalen voor elektrische wagens tegen 2020

KORTRIJKLeverancier Allego laat 39 nieuwe laadpalen voor elektrische wagens plaatsen in Kortrijk, goed voor een kostprijs van zo'n 6.200 euro per paal. Ze staan er tegen 2020. Distributienetbeheerder Eandis rolt het project uit.

 1. Volksrestaurant VORK heropent: “We gaan in 2021 richting 20.000 maaltijden, er is een groeiende vraag bij mensen in armoede”
  Kortrijk

  Volksres­tau­rant VORK heropent: “We gaan in 2021 richting 20.000 maaltijden, er is een groeiende vraag bij mensen in armoede”

  Volksrestaurant VORK in de Doorniksestraat heropent op woensdag 9 juni, na bijna acht maanden sluiting. De meeneemmaaltijden blijven behouden omdat er een groeiende vraag is bij mensen in armoede. Ook de opleidingen ‘zaal’ en ‘keuken’ starten weer op in VORK om te beantwoorden aan een grote vraag naar geschoold personeel in de horecasector in Kortrijk en de ruimere regio.
 2. WEEKENDTIPS: Snuifje cultuur in een zomerbar, nieuw biertje in de Lokaalmarkt of liever op liefdespad? Hier kan je terecht
  PREMIUM
  Kortrijk/Roeselare/Tielt

  WEEKEND­TIPS: Snuifje cultuur in een zomerbar, nieuw biertje in de Lokaal­markt of liever op liefdespad? Hier kan je terecht

  Voor het coronavirus ons land binnendrong, boden we je telkens leuke tips voor het weekend aan. De tips zijn terug nu er weer meer mag. Nog geen plannen? Onze redactie zocht vijf leuke activiteiten voor je uit. Want thuisblijven is geen optie met dit prachtig zomerweer. Van een nieuwe Kortrijkse liefdesroute tot een plantenmarkt in een parktuin in Kortrijk, een nieuw biertje op de Lokaalmarkt in Heule en nieuwe zomerbars in Roeselare en Tielt... er is voor elk wat wils.