De controleactie op zwartrijden en overlast vond plaats langs de Wandelweg in Kortrijk.
Volledig scherm
De controleactie op zwartrijden en overlast vond plaats langs de Wandelweg in Kortrijk. © PZ Vlas

37 zwartrijders, vooral scholieren, betrapt op lijnbussen

KortrijkOp de Wandelweg in Kortrijk, achter het station, hielden de politie en controleurs van De Lijn een controleactie op overlast en zwartrijden. Dat leverde nogal wat inbreuken op. Ook twee reizigers met drugs op zak werden beboet.

 1. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.
 2. De populairste elektrische bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professioneel gebruik
  Jobat

  De populair­ste elektri­sche bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professio­neel gebruik

  Het loon op een fiscaal aantrekkelijke manier spekken gebeurt met extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques, een groepsverzekering of een hospitalisatieverzekering. In dat rijtje hoort uiteraard ook de bedrijfswagen thuis. Welke elektrische modellen krijgen daarbij de voorkeur? En hoe zit het precies met de kostenverdeling tussen werkgever en werknemer? Jobat.be biedt een overzicht.
 3. Vlaams Belang stemt eerst mee met fietsveilige doorsteek aan Euroshop in, om daarna over ontbreken van voetpad te klagen

  Vlaams Belang stemt eerst mee met fietsveili­ge doorsteek aan Euroshop in, om daarna over ontbreken van voetpad te klagen

  Vlaams Belang klaagt meteen na de opening van een nieuwe fietsveilige doorsteek tussen Moorseelsestraat en Meensesteenweg er het gebrek aan een voetpad aan. Nochtans blijkt hetzelfde Vlaams Belang eerder met het project ingestemd te hebben in de gemeenteraad. “En Vlaams Belang heeft inhoudelijk geen argumenten”, vindt schepen van Mobiliteit Axel Weydts (Vooruit). Daar is Vlaams-Belang fractieleider Wouter Vermeersch het absoluut niet mee eens.
  Kortrijk