Kortrijk
Azuro zomerbar
Volledig scherm
Kortrijk Azuro zomerbar © Henk Deleu

3 maanden cel voor jongeman (20) na slagen in zomerbar Azuro

KortrijkEen 20-jarige jongeman is veroordeeld tot drie maanden cel voor slagen die hij vorige zomer uitdeelde in zomerbar Azuro in Kortrijk. Het slachtoffer kreeg een kopstoot en vuistslagen te verwerken.

 1. Kortrijk krijgt hoogste kerstboom van België voor het eerst op Grote Markt, én kerstdoolhof op Schouwburgplein
  PREMIUM
  Kortrijk

  Kortrijk krijgt hoogste kerstboom van België voor het eerst op Grote Markt, én kerstdool­hof op Schouwburg­plein

  Brussel kan niet lang meer pronken met de hoogste kerstboom van België. Achttien meter hoog is de 40 jaar oude Normann daar op de Grote Markt, maar die in Kortrijk wordt hoger, veel hoger zelfs. “Hoe hoog precies verklappen we nog niet, er komt een wedstrijd om inwoners de kans te geven om tot op de millimeter de hoogte te raden”, zegt schepen van Economie Wouter Allijns (Team Burgemeester). ‘Winter in Kortrijk’ brengt vanaf donderdag 8 december een pak activiteiten.
 2. Kortrijk houdt referendum rond al dan niet strengere aanpak sluikstort en zwerfvuil: “We ruimen jaarlijks 70 ton op, gebrek aan respect stoort me”
  PREMIUM
  Kortrijk

  Kortrijk houdt referendum rond al dan niet strengere aanpak sluikstort en zwerfvuil: “We ruimen jaarlijks 70 ton op, gebrek aan respect stoort me”

  De stad houdt onder impuls van Ruth Vandenberghe (Team Burgemeester) - netheid is haar stokpaardje - een nieuw digitaal referendum. Met als rode draad deze keer het al dan niet strenger aanpakken van sluikstort en zwerfvuil. “We maken er wel geen heksenjacht van, we rekenen op meer discipline van de Kortrijkzanen”, benadrukt burgermoeder Ruth Vandenberghe.