illustratiebeeld
Volledig scherm
illustratiebeeld © PHOTO NEWS

3.000 jongeren doen oproep in Kortrijk: “Vier Dag van de Jeugdbeweging met fluitconcert”

KortrijkDe Dag van de Jeugdbeweging op het outdoor eventplein Depart XXL in Kortrijk is geschrapt. Samenscholingen mogen niet, nu we om de oren geslagen worden met slechte coronacijfers. Niet getreurd, vieren kan ook anders in tijden van corona. Zo roepen de 3.000 leden van de Kortrijkse jeugdbewegingen op om op vrijdag 23 oktober om 18 uur samen een groot fluitconcert te houden.

 1. Feestzaal Hoeve De Blauwpoorte opent tijdelijke sfeervolle voedingswinkel: “Hier vind je de klassiekers voor eindejaar”
  PREMIUM
  Kortrijk

  Feestzaal Hoeve De Blauwpoor­te opent tijdelijke sfeervolle voedings­win­kel: “Hier vind je de klassie­kers voor eindejaar”

  Hoeve De Blauwpoorte in Kortrijk blijft zichzelf heruitvinden in tijden van corona. Zaakvoerster Sarah Kemseke en haar mama Tania Huys vormen hun feestzaal om tot een tijdelijke sfeervolle voedingswinkel. Ze laten zo traiteur De Kiekefretter herleven. Die gewezen kleinhandel nabij de Menenpoort was geliefd voor de wild- en gevogeltedelicatessen. “Ideaal om Kerstmis en Nieuwjaar gezellig en feestelijk thuis te vieren”, vertellen moeder en dochter.
 2. Stormloop voor nieuwe Omer: “8.000 flessen in halfuur weg”
  Bellegem

  Stormloop voor nieuwe Omer: “8.000 flessen in halfuur weg”

  Woensdagavond om 20 uur werd ‘OMER. Brut Nature’ op Facebook voorgesteld. Het koperkleurig bitter en fruitig aperitief in een fles van 75 centiliter is familie van het populair goudblond bier ‘OMER. Traditional Blond’. Wat als een rode lap op een stier werkt. De webshop van brouwerij Omer Vander Ghinste uit Bellegem werd bestormd. “In een half uur tijd waren alle 8.000 flessen besteld. Het waren Tomorrowland toestanden”, zegt woordvoerder Nicolas Degryse. Niet getreurd. Er zijn van de ‘limited edition’ nog 32.000 flessen in 400 drankenhandels te koop. Wie wil weten in welke drankenhandels dat precies is: klik hier.
 3. Zo blijft je lievelingshandtas altijd mooi

  Zo blijft je lievelings­hand­tas altijd mooi

  Voor een tas uit kwaliteitsleder tel je al snel een flink budget neer. Hou dat bedrag even voor ogen wanneer je ’s ochtends je favoriete tas om de arm zwiert. Behandel je tas met zorg. Bewaar make-up en vloeistoffen in een apart binnentasje om morsincidenten te vermijden en wees voorzichtig met balpennen. Inktvlekken kunnen het leder onherroepelijk beschadigen. Neem je tas vast met droge handen. Toegeven, in tijden waarin we voortdurend onze handen ontsmetten kan dat best een uitdaging zijn, maar je handtas zal je dankbaar zijn. Ook zweet en vette handcrèmes kunnen het handvat van je tas trouwens donkerder doen kleuren. En last but not least: hou er rekening mee dat een nieuwe jeans vaak kleur afgeeft. Je favoriete nude bag zet je dus liever niet tegen je benen aan!
 1. Kan jij raden wie er in de huid van Marc Van Ranst en Steven Van Gucht kruipt?
  Play

  Kan jij raden wie er in de huid van Marc Van Ranst en Steven Van Gucht kruipt?

 2. Matthew (19) maakt wereldwijd indruk met waanzinnige kaartskills
  Play

  Matthew (19) maakt wereldwijd indruk met waanzinni­ge kaarts­kills