De boodschap hangt aan een reling langs de Leieboorden, op het einde van de Diksmuidekaai, nabij het Koning Albertpark
Volledig scherm
De boodschap hangt aan een reling langs de Leieboorden, op het einde van de Diksmuidekaai, nabij het Koning Albertpark © Team Burgemeester

25 meter lange kleurrijke tekst roept op tot liefde en solidariteit

Kortrijk‘Alle leven is verbinding en alle verbinding is liefde’. Die zin lees je sinds kort in kleurrijke stoffen letters aan een reling langs de Leieboorden, in de Diksmuidekaai nabij het Koning Albertpark. Het kunstwerk is van de hand van gemeenteraadslid  en ontwerpster op rust Moniek Gheysens (Team Burgemeester). 

 1. Gedichten van leerlingen uit het middelbaar sieren gemeenteraadszaal

  Gedichten van leerlingen uit het middelbaar sieren gemeente­raads­zaal

  Gedichten van leerlingen van het secundair onderwijs verfraaien de muren en het plafond van de gemeenteraadszaal in het Kortrijkse stadhuis. De teksten gaan allemaal over het thema ‘licht’ en zijn gekozen via een wedstrijd van het Willemsfonds. “Ik hoop dat de positieve boodschap en de energie van het licht invloed zal hebben op de debatten die hier gevoerd worden”, zegt gemeenteraadslid Moniek Gheysens, die het initiatief nam.
 2. Dierenopvangcentrum dient klacht in tegen onbekenden voor 9 gedumpte konijntjes
  Heule / Zwevegem

  Dierenop­vang­cen­trum dient klacht in tegen onbekenden voor 9 gedumpte konijntjes

  Dierenopvangcentrum De Leiestreek in Zwevegem dient klacht in tegen onbekenden nadat ze 9 vermoedelijk gedumpte konijntjes vonden in Heule. De konijntjes werden in de nacht van donderdag op vrijdag aangetroffen in de omgeving van Lenteleven in Heule. “Het kan ook zijn dat de diertjes ontsnapt zijn, maar toch dienen we klacht in voor de zekerheid", zegt Veerle Debaillie van het dierenopvangcentrum.