Burgemeester Ruth Vandenberghe overhandigde haar sjerp voor een dag aan Illia Galilpoor.
Volledig scherm
Burgemeester Ruth Vandenberghe overhandigde haar sjerp voor een dag aan Illia Galilpoor. © Henk Deleu

206 leerlingen engageren zich op Youca Action Day voor de strijd tegen armoede en discriminatie in Filipijnen en Brazilië

Kortrijk206 leerlingen hebben zich geëngageerd om mee te doen aan Youca Action Day, waarvan veertien bij de stad Kortrijk en het OCMW. Het loon dat ze verdienden, telkens 55 euro, gaat vooral naar projecten rond non-discriminatie en gelijke kansen in Brazilië en de Filipijnen. 

 1. Kortrijks bekendste nachtcafé beperkt openingsuren: “Dansen met mondmasker is complete grap”
  PREMIUM
  Kortrijk

  Kortrijks bekendste nachtcafé beperkt openings­uren: “Dansen met mondmasker is complete grap”

  Nu de uitgaansbuurt in Kortrijk niet met sneltesten mag werken, beperken de uitbaters hun openingsuren. Zo sluit De Geverfde Vogel vanaf deze week om 2 uur. “Het nachtleven kan niet opstarten met mondmaskers”, zegt zaakvoerder Robbert Vandaele. “Laat ons ofwel verplicht sluiten en geef ons steunmaatregelen of geef ons de kans om op een veilige manier te werken.”
 2. Vooruit en Zij-Kant voeren actie tegen geweld op vrouwen: “Aan omstaanders tonen hoe in te grijpen”
  Kortrijk

  Vooruit en Zij-Kant voeren actie tegen geweld op vrouwen: “Aan omstaan­ders tonen hoe in te grijpen”

  Het is de Internationale dag tegen geweld op vrouwen. Het moment voor de politieke partij Vooruit en de progressieve vrouwenbeweging Zij-Kant om ook in West-Vlaanderen actie te voeren. Dat gebeurde donderdagochtend op het Stationsplein in Kortrijk. Parlementairen Maxim Veys en Vicky Reynaert deelden er buttons en flyers met het internationaal handgebaar tegen geweld uit.