Burgemeester Ruth Vandenberghe overhandigde haar sjerp voor een dag aan Illia Galilpoor.
Volledig scherm
Burgemeester Ruth Vandenberghe overhandigde haar sjerp voor een dag aan Illia Galilpoor. © Henk Deleu

206 leerlingen engageren zich op Youca Action Day voor de strijd tegen armoede en discriminatie in Filipijnen en Brazilië

Kortrijk206 leerlingen hebben zich geëngageerd om mee te doen aan Youca Action Day, waarvan veertien bij de stad Kortrijk en het OCMW. Het loon dat ze verdienden, telkens 55 euro, gaat vooral naar projecten rond non-discriminatie en gelijke kansen in Brazilië en de Filipijnen. 

  1. REPORTAGE. Standhouders Brugse kerstmarkt klaar voor opening, maar vrezen ook rampscenario: “Wat als ze ons na enkele dagen weer sluiten?”
    PREMIUM
    Brugge

    REPORTAGE. Standhou­ders Brugse kerstmarkt klaar voor opening, maar vrezen ook rampscena­rio: “Wat als ze ons na enkele dagen weer sluiten?”

    De nieuwe ‘kerstcontainers’ zijn aangekleed, de voorraden aangevuld en de goesting is groot: de standhouders op de Brugse kerstmarkt zijn helemaal klaar voor de grote opening vrijdagavond. De ‘kerstmarkt 2.0', met de nieuwe zwarte kraampjes en een indrukwekkende koepel in het midden van de Markt, zal wellicht héél veel volk richting de Breydelstad lokken. Dat denken ook de standhouders, zeker nu de lichtwandeling Wintergloed groen licht kreeg van gouverneur Carl Decaluwé. “Alleen moeten we bidden dat we binnen een paar dagen al niet weer moeten sluiten”, klinkt het. Wij gingen op pad in Brugge en snoven de sfeer onder de standhouders op.