Aanschuiven bij het buffet, vol lekkers
Volledig scherm
Aanschuiven bij het buffet, vol lekkers © Henk Deleu

200 fijnproevers genieten van zonovergoten brunch op verlaagde Leieboorden

KortrijkVan een zomerse brunch op de Broelkaai genieten, met zicht op de Broeltorens in Kortrijk. Tweehonderd fijnproevers schreven zich in voor het initiatief van restaurant Split en B&B Broel 4. En maakten er zo een gezellige nationale feestdag van, op woensdag 21 juli. “We willen er een jaarlijkse gewoonte van maken, op deze unieke locatie”, zegt mede-organisator Dieter De Clercq.

 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.
 2. Maak kennis met Magnolia Collectief: 14 creatieve vrouwen brengen helende, gezonde en muzikale workshops in Astridpark
  Kortrijk

  Maak kennis met Magnolia Collectief: 14 creatieve vrouwen brengen helende, gezonde en muzikale workshops in Astridpark

  Het Magnolia Collectief brengt vanaf komend weekend een nieuwe dynamiek in het Astridpark. Die multiculturele en internationale groep van veertien creatieve vrouwen uit tal van disciplines – van wetenschapper over bewegings- en ademcoaches tot kunstenaars – houdt tot eind oktober helende, gezonde en muzikale workshops in het gewezen kaartershuisje in het Astridpark.
 3. “Snelheidsduivels teisteren fietsstraten”: stad belooft ook in Heule politiecontroles
  Heule

  “Snelheids­dui­vels teisteren fietsstra­ten”: stad belooft ook in Heule politiecon­tro­les

  Het gerucht dat de fietszone in het centrum van Heule wordt uitgebreid, klopt niet. Het ging wel degelijk om een stoot van Heule naar aanleiding van de Tinekesfeesten. Wél zeker is dat de regels in de huidige fietszone massaal genegeerd worden. “Auto’s scheuren er door de straten en halen fietsers in”, waarschuwde CD&V-gemeenteraadslid Mia Cattebeke op de raad. “We zijn op de hoogte, de politie zal ook in Heule controleren”, reageerde schepen van Mobiliteit Axel Weydts (Vooruit). Wie de regels niet respecteert en door de politie betrapt wordt, krijgt een boete van 58 euro.