Stalking. 
De voorbije zes jaar wordt de ex-vrouw van de man gestalkt (foto ter illustratie).
Volledig scherm
Stalking. De voorbije zes jaar wordt de ex-vrouw van de man gestalkt (foto ter illustratie). © Getty Images/Somos RF

20 maanden effectieve celstraf voor stalker bij vierde veroordeling: “Hij volhardt in de boosheid, hopelijk doet deze straf hem eindelijk stoppen”

KortrijkVoor de vierde keer is een 42-jarige man uit Kortrijk woensdag veroordeeld tot een celstraf, van 20 maanden effectief dit keer, voor de stalking van zijn ex. De voorbije 4 jaar kreeg de obsessieve stalker in totaal al 36 maanden effectieve celstraf maar toch zag hij nog de binnenkant van de gevangenis niet. Het zorgde vorige maand bij de behandeling van de zaak voor zure oprispingen bij de rechter over de uitvoering van de straffen in België.

  1. Julie (35) enige vrouw als copilote en Quentin (17) jongste piloot van Europa op BK offshore powerboat racing: “Die adrenaline aan 116 per uur, héérlijk”
    PREMIUM
    Kortrijk/Brugge/Oostende

    Julie (35) enige vrouw als copilote en Quentin (17) jongste piloot van Europa op BK offshore powerboat racing: “Die adrenaline aan 116 per uur, héérlijk”

    Een primeur voor het Belgisch kampioenschap offshore powerboat racing, waarvan komend weekend de tweede manche in Oostende is. Julie Labeeuw (35) uit Kortrijk is er de enige vrouwelijke copilote in België en neef Quentin Deraedt (17) uit Brugge is de jongste piloot van Europa in zijn klassement. “Mensen stappen naar mij toe en zeggen vaak ‘Alé kind, dat jij dat durft’”, glimlacht Julie.