De alcoholcontrole na het ongeval leverde 2,74 promille alcohol in het bloed op.
Volledig scherm
De alcoholcontrole na het ongeval leverde 2,74 promille alcohol in het bloed op. © Kristien Bollen

2,74 promille en overgeven na ongeval op R8: boete en maand rijverbod

KortrijkEen ongeval op de Kortrijkse ring R8 bracht aan het licht dat de 27-jarige automobilist met 2,74 promille alcohol in het bloed achter het stuur zat. Verhoren bleek niet mogelijk, na het ongeval moest de twintiger zelfs overgeven. Het leverde hem donderdag op de politierechtbank een rijverbod van 1 maand en een boete van 800 euro op.

 1. Weer alle optredens geschrapt, toch brengt jubilerende MG’s Brothers nieuwe single uit: “We blijven positief, zonder ziek te zijn”
  PREMIUM
  Kortrijk/Harelbeke/Menen

  Weer alle optredens geschrapt, toch brengt jubileren­de MG’s Brothers nieuwe single uit: “We blijven positief, zonder ziek te zijn”

  The MG’s Brothers, vroeger MG Band, bestaat 25 jaar. De populaire coverband viert het zilveren jubileum met de nieuwe single ‘je veux de la bière’. Al hun optredens zijn andermaal geschrapt door de coronacrisis, deze keer al zeker tot eind dit jaar, maar toch gooien boegbeeld Gino Kesteloot (58) uit Heule en Marc Vermeersch (59) uit Menen de handdoek niet in de ring. “Het is en blijft ons leven, we stoppen pas als we neervallen”, lachen ze.
 1. Stevige uitbreiding terugbetaling anticonceptiva sinds vorig jaar: bij deze mutualiteiten krijg je nóg meer terug
  Spaargids.be

  Stevige uitbrei­ding terugbeta­ling anticoncep­ti­va sinds vorig jaar: bij deze mutualitei­ten krijg je nóg meer terug

  Voorbehoedsmiddelen beschermen je gezondheid en dragen bij tot je gemoedsrust. De federale overheid heeft daarom de terugbetaling voor anticonceptiva vorig jaar stevig uitgebreid. Onder meer de pil en het spiraaltje zijn op die manier gratis voor vrouwen tot 25 jaar, terwijl iedereen op een volledige terugbetaling van de morning-afterpil kan rekenen. Maar hoe zit het met andere voorbehoedsmiddelen, en hoe doorslaggevend is de keuze van je mutualiteit? Spaargids.be zoekt het uit.
 2. Franstalige jonge ontwerpsters verkopen in Kortrijkse winkels: “Perfecte geschenken voor eindejaar”
  Kortrijk

  Franstali­ge jonge ontwerp­sters verkopen in Kortrijkse winkels: “Perfecte geschenken voor eindejaar”

  De stad Kortrijk en Designregio Kortrijk slaan de handen in elkaar met het nieuwe Pop In Store. Vier handelszaken ontvangen Franstalige ontwerpers, die er tot 15 januari hun producten verkopen. “Dit uniek internationaal project geeft designers van over de grens de kans om in Kortrijk een nieuwe markt aan te boren. En de deelnemende handelaars spelen deze aantrekkelijke cross-over uit om tijdens de eindejaarsperiode extra klanten naar hun zaak te lokken”, zegt schepen van Economie Wouter Allijns (Team Burgemeester).