De rechtbank in Kortrijk.
Volledig scherm
De rechtbank in Kortrijk. © Alexander Haezebrouck

16 maanden cel en verbod op samenwonen voor vrouw die been van partner open snijdt

KortrijkEen 35-jarige vrouw uit Kortrijk is in een korte tijd nog maar eens veroordeeld voor zwaar partnergeweld tegenover haar vriend. Zo sneed ze op een gegeven moment zijn been open met een breekmes en gooide met glazen en een nagel in zijn richting. “Als we nuchter zijn is onze relatie nochtans zeer goed”, zei Cloë H. tegen de rechter.

 1. Jazzpianist Jasper Huysentruyt is best een grote naam in zijn nieuw thuisland Chili, donderdag treedt hij op in CC Het Spoor
  harelbeke/kortrijk

  Jazzpia­nist Jasper Huysen­truyt is best een grote naam in zijn nieuw thuisland Chili, donderdag treedt hij op in CC Het Spoor

  Alles achterlaten, naar Chili verhuizen, en er ook de rest van zijn leven blijven wonen. Het was niet het idee dat jazzpianist Jasper (38) als prille twintiger voor ogen had, maar de liefde dacht er anders over. Intussen woont hij er 10 jaar, verwierf hij er een stevige plek in de jazzscene en is hij een regelmatig gevraagde componist voor filmmuziek. Donderdag speelt hij in CC Het Spoor in Harelbeke, samen met zijn twee Chileense bandleden.
 1. HUIZENJACHT. Het ‘Loveringem’ van Chantal: “De tijd heeft hier minder stilgestaan dan wat je op tv te zien krijgt”
  PREMIUM
  Alveringem/Lo-Reninge/Veurne

  HUIZEN­JACHT. Het ‘Loveringem’ van Chantal: “De tijd heeft hier minder stilge­staan dan wat je op tv te zien krijgt”

  Is het de moeite waard om een woning te kopen in het ‘Loveringem’ van politie-inspecteur Chantal, die elke zondagavond op Eén op de buis komt? We trokken naar het kleinere Lo-Reninge en Alveringem, naar grotere buurstad Veurne, en laten immo-experts er hun licht op schijnen. “Die oudere huizen in ‘Chantal’? Er zijn nochtans veel nieuwe woonwijken waar het aangenaam én betaalbaar wonen is.”