Het zesde leerjaar van basisschool Pius X hielp tijdens het planten van de bloembollen op de graspleinen in de Edgar Tinellaan
Volledig scherm
Het zesde leerjaar van basisschool Pius X hielp tijdens het planten van de bloembollen op de graspleinen in de Edgar Tinellaan © Henk Deleu

142.130 bloembollen brengen meer kleur in Kortrijk

KortrijkEr worden in Kortrijk en deelgemeenten 142.130 bloembollen geplant. Om meer biodiversiteit en kleur te brengen. Stad, basisschool Pius X en buurtbewoners gaven begin deze week het startschot van de plantactie, op graspleinen in de Edgar Tinellaan. Het totale budget van de aanplant bedraagt 29.140,66 euro.

 1. Krokettenbar Chapeluur redt beschermd monument op Grote Markt van leegstand: “We bieden 20 dagverse en handgedraaide soorten aan”
  PREMIUM
  Kortrijk/Deerlijk/Gent

  Kroketten­bar Chapeluur redt beschermd monument op Grote Markt van leegstand: “We bieden 20 dagverse en handge­draai­de soorten aan”

  Een beschermd monument op de Grote Markt, waar bistro Allo Allo vroeger zat, krijgt een nieuwe toekomst als Chapeluur. De krokettenbar zit sinds twee jaar op de Groentenmarkt in Gent en heeft er al een grote schare fans. Tegen de zomer opent een tweede vestiging, in Kortrijk. “We zien hoe de stad aan het boomen is, Kortrijk groeit”, zegt zaakvoerder Jonith Herman (26) uit Deerlijk.
 1. Pierre Gryp (Apolloon Kortrijk): “Plaats in play-offs zo snel mogelijk veiligstellen”
  Handbal eerste nationale

  Pierre Gryp (Apolloon Kortrijk): “Plaats in play-offs zo snel mogelijk veiligstel­len”

  Na een lange winterpauze van zes weken wordt er dit weekend opnieuw gehandbald in eerste nationale. Met nog drie reguliere competitiewedstrijden te gaan, is de eindspurt richting de play-offs en play-downs ingezet. Kortrijk mag vanop haar huidige vijfde plaats voorlopig meestrijden om promotie, maar mathematisch is Spurs nog niet zeker van de play-offs. Leider Eynatten-Raeren komt zaterdagavond op bezoek in Sportcampus Lange Munte.