Rechtbank
Volledig scherm
Rechtbank © Henk Deleu

14 maanden met uitstel voor Franse inbrekers

MarkeTwee Franse inbrekers die op 1 juni betrapt werden bij een inbraak in Marke zijn veroordeeld tot een celstraf met uitstel.

 1. Kortrijk rekent op één miljoen euro jaaropbrengst via GAS-boetes voor kleine snelheidsinbreuken: “Er wordt nog altijd te vaak te snel gereden”
  PREMIUM
  Kortrijk

  Kortrijk rekent op één miljoen euro jaarop­brengst via GAS-boe­tes voor kleine snelheids­in­breu­ken: “Er wordt nog altijd te vaak te snel gereden”

  Kortrijk rekent in 2024 op een netto jaaropbrengst tot één miljoen euro, voor kleine snelheidsovertredingen die voortaan zelf via GAS-boetes afgehandeld mogen worden. Het gaat niet over extra flitscontroles, de stad zet er een bestaande trajectcontrole en twee snelheidscamera’s voor in. “Ook een GAS-boete voor te snel rijden in een zone 30 of 50 is altijd terecht. Burgers kunnen die ontwijken door zich aan de regels te houden”, zegt burgemeester Ruth Vandenberghe (Team Burgemeester).
 2. Doek valt definitief over Vaxpo: 300.594 prikken gezet, ruim 80 procent van bevolking gevaccineerd
  PREMIUM
  Kortrijk/Harelbeke/Kuurne

  Doek valt definitief over Vaxpo: 300.594 prikken gezet, ruim 80 procent van bevolking gevacci­neerd

  Het vaccinatiecentrum Vaxpo heeft – wellicht voorgoed – de deuren gesloten. Al blijft het met twee woorden spreken, een nieuwe pandemie kan natuurlijk altijd. “Maar als er nog een opstoot van corona komt, is het voortaan normaal aan dokters en apothekers om te boosteren”, zegt Vaxpo—coördinator Hilde Verschaeve. En zo valt na 276 prikdagen het doek over Vaxpo. Wie naar de cijfers kijkt, ziet dat het een logistieke monsteroperatie was. Een terugblik op een zwaar parcours.