Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © ANP XTRA

11,1 procent van schoolverlaters in Kortrijk een jaar later nog werkzoekend

KortrijkUit cijfers van het jaarlijks schoolverlatersrapport van de VDAB blijkt dat 11,1 procent van de jongeren in Kortrijk een jaar na het verlaten van de schoolbanken nog altijd werkzoekend is. Nog in onze provincie is dat 12,4 procent in Oostende, 12,2 procent in Brugge en 9,8 procent in Roeselare.

 1. Huizen in Zuid-West-Vlaanderen zijn het populairst bij jonge kopers, Harelbeke staat bovenaan in de ranking: “Veel kleine woningen in onze stad, én Harelbeke is ook een ‘Weireldstad’”
  PREMIUM
  harelbeke/Wevelgem

  Huizen in Zuid-West-Vlaanderen zijn het populairst bij jonge kopers, Harelbeke staat bovenaan in de ranking: “Veel kleine woningen in onze stad, én Harelbeke is ook een ‘Weireld­stad’”

  West-Vlaanderen is de populairste provincie bij jonge huizenjagers. Dat blijkt uit de Vastgoedbarometer van de federatie van het Notariaat. 37% van de mensen die de eerste helft van dit jaar een woning kochten in West-Vlaanderen, waren jonger dan 30 jaar. In de Vlaamse top tien staan maar liefst 5 (Zuid-)West-Vlaamse gemeenten: Harelbeke, Zwevegem, Wevelgem, Izegem en Poperinge. “Wij verkopen ons woningen zelfs via TikTok”, zegt vastgoedmakelaar Fries Blancke.
 1. Reetje op zoek naar water, gewassen verschralen onder loden zon: de droogte in West-Vlaanderen in 17 opvallende beelden
  West-Vlaanderen

  Reetje op zoek naar water, gewassen verschra­len onder loden zon: de droogte in West-Vlaanderen in 17 opvallende beelden

  Akkers worden woestijnen, vissen spartelen in opdrogende vijvers, landbouwers zien hun gewassen sterven door een gebrek aan water. De droogte laat zich voelen in West-Vlaanderen, voor landbouw, mens en dier. “Voor het drinkwater is de toestand ernstig, maar niet precair”, zegt Katrien Smet van de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM). Een stand van het water in de kustprovincie. En 17 foto’s, de voorbije week genomen door onze fotografen in West-Vlaanderen.