De voorkant van het station.
Volledig scherm
De voorkant van het station. © Henk Deleu

10 maanden cel voor fietsdiefstallen aan station van Kortrijk

KortrijkTwee jongemannen uit Algerije ontlopen hun straf niet, nadat ze verschillende fietsdiefstallen pleegden aan het station van Kortrijk. 

 1. Stoffel Vandoorne staat aan de vooravond van start nieuw seizoen Formula E
  AUTOSPORT

  Stoffel Vandoorne staat aan de vooravond van start nieuw seizoen Formula E

  39 wedstrijden reed Stoffel Vandoorne al in de Formula E, gespreid over drie seizoenen. De West-Vlaming kende een schitterend tweede seizoen, waarin hij vicekampioen werd, maar in 2021 liep het misschien net iets minder zoals verhoopt. Dat ligt nu achter hem en Vandoorne kijkt naar de toekomst die dit weekend in Saoedi-Arabië begint in wat misschien zijn laatste seizoen is, nu Mercedes eind 2022 de Formula E verlaat.
 2. Taxichauffeur merkt brand op en vangt bewoner in bloot bovenlijf op: “Door de mist twijfelde ik eerst of er wel echt brand was”
  Kortrijk/Deerlijk

  Taxichauf­feur merkt brand op en vangt bewoner in bloot bovenlijf op: “Door de mist twijfelde ik eerst of er wel echt brand was”

  Een korte, maar hevige brand heeft dinsdag rond de middag zware schade veroorzaakt in een pand met vijf studio’s in de Noordstraat in Kortrijk. Eén bewoner was thuis en kon ontkomen. “Ik snap niet hoe het in mijn studio kon branden”, zegt Yacine El Melki (29), die gaan werken was en gealarmeerd werd door zijn vriendin. “Het is al van zondag geleden dat ik hier nog geweest ben.”
 1. Kortrijk schrijft nieuwe concessie voor horecazaak uit in voet Collegebrug, waar Bar Amorse zit
  Kortrijk

  Kortrijk schrijft nieuwe concessie voor horecazaak uit in voet College­brug, waar Bar Amorse zit

  Bob Talpe doet zeker tot midden oktober door met horecazaak Bar Amorse, maar zijn overeenkomst met de stad loopt dan af. Het sein voor nieuwe kandidaat-uitbaters om zich aan te melden. De stad geeft de uitbating van 15 oktober tot en met 30 april 2031 in concessie aan de meest geschikte kandidaat. “We verwachten veel interesse, het is een van de mooiste plekjes van Kortrijk aan de Leie”, zegt schepen van Economie Wouter Allijns (Team Burgemeester).