Fietsen zonder licht is levensgevaarlijk (illustratiebeeld links). Rechts het uitdelen van sets fietslichten op het Stationsplein. We zien (vlnr) gemeenschapswacht Alain Hellin, Koen Verhaege van de preventiedienst en schepen Axel Weydts
Volledig scherm
Fietsen zonder licht is levensgevaarlijk (illustratiebeeld links). Rechts het uitdelen van sets fietslichten op het Stationsplein. We zien (vlnr) gemeenschapswacht Alain Hellin, Koen Verhaege van de preventiedienst en schepen Axel Weydts © Photo News/Henk Deleu

1 op 3 scholieren fietst zonder licht in Kortrijk: “Aan ouders die hen zo op straat sturen: willen jullie jullie kinderen niet terugzien?”

Kortrijk/Lendelede/Kuurne/Sint-Eloois-Winkel/IngelmunsterEen op drie fietsen van scholieren uit het basis- en secundair onderwijs in Kortrijk is niet in orde met de verlichting. “Dat is levensgevaarlijk. De politie zal vanaf nu streng optreden. Geen medelijden meer”, zegt schepen van Mobiliteit Axel Weydts (Vooruit). Er wordt tegelijk gesensibiliseerd. Donderdagochtend werden tweeduizend fietslichtjes uitgedeeld op het Stationsplein. 

  1. Bryan Reynolds kan zondag zijn debuut maken voor KV Kortrijk: “Club Brugge en Anderlecht hadden ook interesse”
    Voetbal 1A

    Bryan Reynolds kan zondag zijn debuut maken voor KV Kortrijk: “Club Brugge en Anderlecht hadden ook interesse”

    Bryan Reynolds stond in de belangstelling van Anderlecht, maar koos ervoor om de kleuren van KV Kortrijk te verdedigen. De 20-jarige huurling van de Italiaanse topploeg AS Roma kan zondagavond zijn debuut maken voor de Veekaa. KVK neemt het dan in het Guldensporenstadion op tegen landskampioen Club Brugge. Ook blauw-zwart had voor zijn transfer naar de Italiaanse hoofdstad interesse in de Amerikaan.