Wielrennen illustratiebeeld. Photo by Vincent Kalut / Photo News
Volledig scherm
Wielrennen illustratiebeeld. Photo by Vincent Kalut / Photo News © Photo News

Wielerwedstrijd voor recreanten op zondag 1 mei

KortessemWielerclub Sport en Vermaak organiseert op zondag 1 mei een wielerwedstrijd voor toeristen, recreanten en leden van Wielerbond Vlaanderen. Durf jij de uitdaging aan?

 1. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.
 2. Jaar na zware brand heropent restaurant Vleesgegroet op site van ‘t Veilinghuis: “Naast brasserie en feestzalen hebben we nu ook een écht grillrestaurant”

  Jaar na zware brand heropent restaurant Vleesge­groet op site van ‘t Veiling­huis: “Naast brasserie en feestzalen hebben we nu ook een écht grillres­tau­rant”

  Op 29 januari 2022 maakte een zware keukenbrand plots een einde aan restaurant Vleesgegroet in het centrum van Sint-Truiden. Een dik jaar later zijn eigenaars Lars Vandenreijt en Sanne Menten klaar om er weer in te vliegen. Hun grillrestaurant heropent op 10 mei op de site van ‘t Veilinghuis langs de Tongersesteenweg. “Twee maanden heb ik na de brand in de put gezeten, maar het was Luc van 't Veilinghuis die mij overtuigde om er opnieuw voor te gaan”, vertelt Lars.
  Sint-Truiden