Themabeeld.
Volledig scherm
Themabeeld. © Joris Vergauwen

Twee gewonden bij aanrijding in Kortessem

 1. Garagehouder en ex-werkkracht riskeren tot dertig maanden cel voor 18 autodiefstallen met valse sleutels
  PREMIUM
  Heers/Kortessem

  Garagehou­der en ex-werkkracht riskeren tot dertig maanden cel voor 18 autodief­stal­len met valse sleutels

  Een garagehouder uit Heers en een ex-werkkracht uit Kortessem riskeren 30 en 24 maanden cel omdat ze samen 18 autodiefstallen pleegden. De twintiger slaagde erin de code van een lukraak uitgekozen voertuig te kraken en met behulp van een chip te kopiëren op een blanco sleutel. Samen met zijn baas ging hij daarna op pad om voertuigen te stelen. “Hij heeft gehandeld uit een soort van misplaatste trots.”
 2. Internering voor man (61) die brand stichtte in Truiens dakappartement: “Hij vond dat heel Sint-Truiden hem uitdaagde”
  Sint-Truiden

  Interne­ring voor man (61) die brand stichtte in Truiens dakapparte­ment: “Hij vond dat heel Sint-Trui­den hem uitdaagde”

  Een 61-jarige man uit Sint-Truiden wordt geïnterneerd nadat hij op 30 juni 2020 brand stichtte in een dakappartement in de Abdijstraat te Sint-Truiden. 25 bewoners moesten toen worden geëvacueerd en een aantal onder hen raakten bovendien gewond. De man bleek rond te lopen met heel wat waanideeën. Zo had hij het gevoel dat heel Sint-Truiden hem liever kwijt dan rijk was.
 1. Woelende baby gaat als losgeslagen tol tekeer op slapende mama
  Play

  Woelende baby gaat als losgesla­gen tol tekeer op slapende mama

 2. Bidens hond Major krijgt eigen 'indoguration'
  Play

  Bidens hond Major krijgt eigen 'indogurati­on'