De fotograaf werd door de strafrechtbank in Tongeren veroordeeld tot een jaar cel, gedeeltelijk met uitstel.
Volledig scherm
De fotograaf werd door de strafrechtbank in Tongeren veroordeeld tot een jaar cel, gedeeltelijk met uitstel. © Mine Dalemans

Fotograaf randt acht modellen aan en maakt stiekem opnames van de shoots: één jaar cel, gedeeltelijk met uitstel

Een 59-jarige fotograaf uit Kortessem is veroordeeld tot een celstraf van een jaar, gedeeltelijk met uitstel, omdat hij acht modellen aanrandde. Hij raakte de slachtoffers ongewenst aan, drong lichamelijk contact op en maakte stiekem opnames van de shoots. “Het is niet normaal dat de fotograaf hen ongepast aanraakte voor de juiste poses.”

  1. UHasselt-studenten winnen titel van beste ‘Small Business Project’ met meegroeiende bh: “Weg met fast-fashion. Wij zetten duurzaamheid en comfort voorop”
    PREMIUM
    Hasselt

    UHas­selt-studenten winnen titel van beste ‘Small Business Project’ met meegroeien­de bh: “Weg met fast-fashion. Wij zetten duurzaam­heid en comfort voorop”

    Een bh gemaakt uit gerecycleerd polyester, die tot liefst drie maten kan meegroeien: met dat innovatief product pakken zes UHasselt-studenten uit én winnen ze de prijs voor beste ‘Small Business Project’ van VLAJO. Daarmee bemachtigen ze meteen ook een ticket voor de Europese finale in Estland. “De fast-fashion lingeriemerken van vandaag willen juist dat jonge meisjes snel weer voor een nieuwe bh terugkeren. Wij brengen daar verandering in.”