De broodfokkers daagden zelf niet op voor de strafrechtbank in Tongeren.
Volledig scherm
PREMIUM
De broodfokkers daagden zelf niet op voor de strafrechtbank in Tongeren. © Mine Dalemans

Broodfokkers krijgen levenslang verbod om honden te houden: “Beestjes waren angstig, véél te mager en ze hadden wormen”

KortessemMaar liefst 17 ernstig verwaarloosde puppy’s en 8 volwassen honden nam de diereninspectie bij twee broodfokkers uit Vliermaal bij Kortessem in beslag. “Ze kregen geen liefde en werden alleen gekweekt om geld op te brengen”, klonk het in de rechtbank. Het koppel kreeg een maand celstraf met uitstel, een boete van 2.400 euro en een levenslang verbod om honden te houden.

  1. RECENSIE. ‘Station Eleven’: “In deze pandemie redt de cultuursector de mensheid. En nee, het werd niet geregisseerd door Stany Crets”
    TV

    RECENSIE. ‘Station Eleven’: “In deze pandemie redt de cultuursec­tor de mensheid. En nee, het werd niet geregis­seerd door Stany Crets”

    Een gemuteerde griep die 99% van de bevolking uitroeit. We gokken dat u nog liever uw gebruikt mondmasker opeet, dan dat u zo een reeks moet uitzitten. Toch is ‘Station Eleven’ geen doorsnee apocalyptische nachtmerrie, waar budget noch doembeelden worden gespaard om u van uw laatste restje hoop te stropen. Of dat ook genoeg is om uw negatieve ervaringen aan de kant te schuiven en u aan deze HBO Max-reeks op Streamz over te geven? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.