Zorgverlener Melody Debaetselier is verheugd dat de gemeenteraad het zorgparkeren goedkeurde.
Volledig scherm
Zorgverlener Melody Debaetselier is verheugd dat de gemeenteraad het zorgparkeren goedkeurde. © rv

Zorgverleners kunnen voortaan ook voor poort of oprit parkeren als bewoners er toestemming voor geven

KortenbergDe gemeenteraad van Kortenberg heeft het reglement rond ‘zorgparkeren’ goedgekeurd. Concreet kunnen inwoners zorgverleners voortaan de toestemming geven om voor korte tijd voor hun poort of oprit te parkeren. Zo wil de gemeente het voor zorgverleners gemakkelijker maken om hun auto kwijt te raken wanneer ze een inwoner moeten verzorgen.

 1. Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeelde (van 150 tot 650 euro)
  Multimedia

  Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeel­de (van 150 tot 650 euro)

  Er verschenen in eerste twee maanden van 2021 vooral budgettoestellen, in afwachting van de grote golf aan nieuwe high-end smartphones die dit voorjaar weer zal uitkomen. Het is dus de vraag of dit een goed moment is om een nieuwe telefoon te kopen, maar je kunt wel je voordeel doen met een model van vorig jaar tegen een lagere prijs. Onze techredacteur tipt de toestellen die de beste reviews kregen, in stijgende volgorde van prijs.
 2. Lot van oudste C-130 verhit gemoederen tot ver buiten Steenokkerzeel: “Deze levende legende verdient toch een logische rustplaats?”
  Melsbroek

  Lot van oudste C-130 verhit gemoederen tot ver buiten Steenokker­zeel: “Deze levende legende verdient toch een logische rustplaats?”

  De beslissing van Defensieminister Dedonder (PS) om de oudste C-130 een definitieve rustplaats in Bevekom en niet in Melsbroek te geven, doet nu ook buiten Steenokkerzeel stof opwaaien. Onder meer federale parlementsleden Tim Vandenput (Open Vld) en Theo Francken (N-VA) hoopten de minister woensdag vergeefs tijdens de Commissie Defensie op andere gedachten te brengen. “De laatste optie is een bescherming.”
 1. Dit is de ongelofelijk schattige Ponkey de shezel
  Play

  Dit is de ongelofe­lijk schattige Ponkey de shezel

 2. In Wuhan zijn de rollen een jaar later omgedraaid: "Het is nergens zo veilig als hier"
  Play

  In Wuhan zijn de rollen een jaar later omgedraaid: "Het is nergens zo veilig als hier"