In het Abdijpark in Kortenberg wordt zondag Kortenberg Olympisch georganiseerd.
Volledig scherm
In het Abdijpark in Kortenberg wordt zondag Kortenberg Olympisch georganiseerd. © Vertommen

Zeepkistenrace, trampolinespringen en knutselen: jeugd kan zich zondag uitleven op Kortenberg Olympisch

KortenbergVrijdag wordt in Tokyo het startschot gegeven van de Olympische Spelen. Om dat te vieren organiseert Kortenberg zondag ‘Kortenberg Olympisch’, een sport- en spelnamiddag voor de toekomstige olympiër.

 1. In beroep zwaardere straffen voor drugsbende ‘die Aviapartner wilde overnemen’
  Zaventem

  In beroep zwaardere straffen voor drugsbende ‘die Aviapart­ner wilde overnemen’

  Het Brusselse hof van beroep heeft maandag gevangenisstraffen van 30 maanden tot 12 jaar uitgesproken tegen zes personen die betrokken waren bij jarenlange drugsmokkel. Vijf van hen hadden deel uitgemaakt van vier criminele organisaties die jarenlang grote ladingen hasj, cocaïne en heroïne het land hadden binnengesmokkeld. Daarvoor maakten de organisaties onder meer gebruik van een importbedrijf van exotische groenten en fruit die actief was op goederenluchthaven Brucargo. De zaakvoerder van dat bedrijf was de zesde verdachte. Hij kreeg 7 jaar cel. In eerste aanleg hadden de betrokkenen nog celstraffen gekregen tot 8 jaar.
 2. Snelheid teruggebracht van 70 naar 50 km/u op deel Haachtsesteenweg
  KAMPENHOUT

  Snelheid terugge­bracht van 70 naar 50 km/u op deel Haacht­sesteen­weg

  Vanaf heden geldt op de Haachtsesteenweg (N21) een snelheidsbeperking van 50 km per uur ter hoogte van Kampenhout-centrum. Het gaat over het stuk tussen de Stationsstraat en de Frederik Wouterslaan in beide richtingen. Tijdens de participatieavond rond verkeersveiligheid op de Haachtsesteenweg van januari 2020 was deze snelheidsbeperking een van de werkpunten die naar voor kwamen. De gemeenteraad van december 2020 keurde de snelheidsbeperking goed. Agentschap Wegen en Verkeer plaatste ondertussen de borden, waardoor de maatregel definitief van kracht is.
 3. Met anderhalf jaar vertraging is OC Berkenhof eindelijk klaar: eetfestijnen en optredens weer mogelijk
  Kortenberg

  Met anderhalf jaar vertraging is OC Berkenhof eindelijk klaar: eetfestij­nen en optredens weer mogelijk

  Nu zondag wordt het vernieuwde Ontmoetingscentrum Berkenhof in Kortenberg officieel geopend. Eindelijk, want oorspronkelijk hadden de werken eind 2019 al afgerond moeten worden. Een probleem met het grondwater zorgde echter voor een gigantische vertraging. Door – of dankzij – het coronavirus was de impact op de verenigingen echter beperkt. “Maar nu zijn we ontzettend blij dat we mogen terugkeren”, klinkt het bij concertband CONEK.
 4. Ben jij de grootste veldritkenner? Speel mee met de Gouden Cross en maak kans op 5.000 euro
  Gouden Cross

  Ben jij de grootste veldritken­ner? Speel mee met de Gouden Cross en maak kans op 5.000 euro

  Op 2 oktober, gaat de Gouden Cross opnieuw van start. Na een jaar vol afgelastingen - door het alom gekende virus - moet het opnieuw een episch veldritseizoen worden. Welke renners zullen volgens jou goed scoren dit seizoen? Stel virtueel je droomploeg samen en maak kans op mooie prijzen, zoals 5.000 euro cash. We leggen uit hoe je een ploegje kan maken en hoe je punten scoort.