Het beeld van de Papboer werd in 2018 ingehuldigd.
Volledig scherm
Het beeld van de Papboer werd in 2018 ingehuldigd. © Vertommen

Zaterdag gegidste wandeling met historicus Henri Vannoppen langs kerk en monument De Papboer

MeerbeekNu zaterdag organiseren Heemkunde Vlaams-Brabant, het Erfgoedhuis Kortenberg en de kerkraad van Meerbeek een gegidste wandeling door Meerbeek. Historicus Henri Vannoppen leert de deelnemers er heel wat bij over de geschiedenis van de Kortenbergse deelgemeente.

 1. REPORTAGE Van elektrische wagens tot deel(bak)fietsen: “Leven in Leuven zonder eigen wagen is best betaalbaar”
  PREMIUM
  Leuven

  REPORTAGE Van elektri­sche wagens tot deel(bak)fietsen: “Leven in Leuven zonder eigen wagen is best betaalbaar”

  Leven en/of werken in hartje Leuven kan steeds gemakkelijker zonder eigen wagen. Het bespaart je niet zelden een lange zoektocht naar een parkeerplaats en het bijhorende dure parkeerticket. Steeds meer mensen overwegen dan ook om hun eigen wagen in te ruilen voor deelmobiliteit in de meest brede zin van het woord. Deelwagens, deelfietsen, deelbakfietsen… al dan niet elektrisch, het aanbod blijft groeien. HLN Leuven maakte een overzicht van de vele mogelijkheden. Welke opties zijn er en wat kost het? Je leest het hier!
 2. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?