Willy en Serafine vierden hun gouden bruiloft.
Volledig scherm
Willy en Serafine vierden hun gouden bruiloft. © Vertommen

Willy en Serafine blazen vijftig huwelijkskaarsjes uit

 1. Horecazaak dicht, dus kroop Yannick (27) tijdens eerste golf achter kookpotten in zwaar getroffen rusthuis: “Bewoners dreigden zonder warm eten te vallen”
  PREMIUM
  Kraainem/Zaventem

  Horecazaak dicht, dus kroop Yannick (27) tijdens eerste golf achter kookpotten in zwaar getroffen rusthuis: “Bewoners dreigden zonder warm eten te vallen”

  Vandaag is hij opnieuw als chef-kok in een horecazaak aan de slag, maar tijdens de lockdown in de lente stond Yannick Claes (27) uit Zaventem als vrijwilliger achter de kookpotten in het zwaar getroffen woonzorgcentrum Atrium in Kraainem. Omdat de twee koks in quarantaine zaten, dreigden de bewoners er zonder warme maaltijden te vallen. “Frontlinie of niet, ik wilde die bewoners én het personeel helpen”, aldus Yannick. Komt er een tweede golf, dan staat hij opnieuw paraat.
 1. Daling van aantal besmettingen in Kortenberg op zondag 18 oktober

  Daling van aantal besmettin­gen in Kortenberg op zondag 18 oktober

  In Kortenberg zijn er op één dag 12 besmettingen met corona gerapporteerd. Dat blijkt uit de recentste bevestigde cijfers van Sciensano. Een dag eerder waren dit er nog 13. Dit brengt het totaal over de laatste 14 dagen op 81 gevallen. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Voor Kortenberg komt dat getal nu op 399 te liggen. Kortenberg heeft daarmee meer dan 100 gevallen en daarom overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt ze een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.