De muurschildering op de muur van de sporthal van Kortenberg is klaar.
Volledig scherm
De muurschildering op de muur van de sporthal van Kortenberg is klaar. © Vertommen

Weg grauwe sporthalmuur: immense muurschildering aan Colomba afgewerkt

KortenbergNa enkele weken hard werken is de spectaculaire muurschildering op de grote muur van sporthal Colomba in Kortenberg klaar. ‘Het Kantelpunt’, een ontwerp van Toon van Ishoven, werd gekozen door de inwoners. Vandaag verwelkomt de muurschildering nog iedereen die gevaccineerd moet worden, binnen enkele maanden hopelijk opnieuw de sporters.

 1. Startschot voor werken nieuwe brug Henneaulaan: “Fietsers zullen hun leven niet meer hoeven te riskeren”
  PREMIUM
  zaventem

  Startschot voor werken nieuwe brug Hen­neaulaan: “Fietsers zullen hun leven niet meer hoeven te riskeren”

  Burgemeester van Zaventem Ingrid Holemans (Open Vld) en Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters (Open Vld) gaven vrijdagmiddag het startschot van de werken aan de Henneaulaan. De komende drie jaar zullen er ingrijpende werken doorgaan: een van de meest vervallen bruggen van het land ondergaat een ware metamorfose. Het kostenplaatje bedraagt 38 miljoen euro.
 2. Vaccinaties op schema: alle 65-plussers hebben kans op prik gekregen
  KAMPENHOUT

  Vaccina­ties op schema: alle 65-plus­sers hebben kans op prik gekregen

  In vaccinatiecentrum Kampenhout-Sas zit de vaccinatiegraad op schema. Eerstelijnszone BraViO en Eerstelijnszone Leuven Noord werken daar samen om zes gemeenten te bedienen. 17.967 inwoners ouder dan 65 jaar uit Boortmeerbeek, Haacht, Kampenhout, Keerbergen, Steenokkerzeel en Zemst kregen de voorbije weken hun uitnodiging voor hun COVID19-vaccinatie. Dit betekent dat alle 65-plussers de kans hebben gekregen om hun eerste prik te laten zetten. Al deze gemeenten hebben het vaccinatiestreefdoel bereikt. Ze behaalden een vaccinatiegraad van meer dan 95 procent. Het centrum laat weten ook klaar te zijn voor de stroomversnelling om de brede bevolking te vaccineren. Momenteel worden de risicopersonen nog gevaccineerd. Dit gaat voor vaccinatiecentrum Kampenhout-Sas over 11.000 inwoners. Het centrum gebruikt ondertussen acht vaccinatielijnen en heeft hiermee stevige fundamenten gelegd voor die stroomversnelling die zich vooral vanaf juni aankondigt. Dan zullen er niet alleen aanzienlijk meer vaccins geleverd worden, waardoor het aantal genodigden proportioneel zal stijgen.
 1. Indrukwekkende renovatie van Gentse burgerwoning: “Meer daglicht, ruimte en zicht op de tuin”
  Livios

  Indrukwek­ken­de renovatie van Gentse burgerwo­ning: “Meer daglicht, ruimte en zicht op de tuin”

  Liselore en Peter wonen in een ruime burgerwoning in Gentbrugge. Samen met hun vijf kinderen vormen ze een nieuw samengesteld gezin. De halfopen woning dateert uit 1954 en was dus niet alleen aan renovatie, maar ook aan uitbreiding toe. De oude veranda aan de achterkant van de woning ruimde plaats voor een volledig nieuwe aanbouw met leefkeuken en maximaal contact met de tuin. Bouwsite Livios mocht het resultaat bekijken.
 1. Hond bungelt in lucht met halsband aan poort
  Play

  Hond bungelt in lucht met halsband aan poort

 2. Luikse locatie met clowns lijkt op filmset van horrorfilm
  Play

  Luikse locatie met clowns lijkt op filmset van horrorfilm