Laure leest een verhaaltje voor aan voorleeshond Barney, die duidelijk aandachtig luistert.
Volledig scherm
PREMIUM
Laure leest een verhaaltje voor aan voorleeshond Barney, die duidelijk aandachtig luistert. © Vertommen

Wanneer lezen voor mama en papa wat moeilijker gaat, dan schieten voorleeshonden Barney en Ceres te hulp: “Want honden oordelen niet”

KortenbergIn de bibliotheek van Kortenberg hebben kinderen woensdagmiddag een verhaal voorgelezen aan een… hond. In het kader van de Voorleesweek haalde de bib twee voorleeshonden van de vzw Therapiedier naar Kortenberg. “Kinderen met een leesprobleem lezen gemakkelijker in het bijzijn van een hond”, klinkt het. En de kinderen? Die waren in de wolken. “Voortaan lees ik ook thuis verhaaltjes voor aan mijn hond.”

 1. Rechtbank streng voor reizigers die valse PCR-test voorlegden: “Potentieel levensbedreigend gedrag”
  Zaventem

  Rechtbank streng voor reizigers die valse PCR-test voorlegden: “Potentieel levensbe­drei­gend gedrag”

  Zestien mensen die de afgelopen maanden op Brussels Airport een vals attest van een negatieve PCR-test hadden voorgelegd toen ze op reis wilden vertrekken zijn veroordeeld tot werkstraffen of celstraffen. Een van hen testte de dag voor zijn afreis positief en trachtte toch nog met een valse PCR-test op het vliegtuig te geraken. De komende weken en maanden moeten nog een 140-tal andere mensen zich om dezelfde reden voor de rechtbank verantwoorden.
 2. Net op 40ste verjaardag moet Stonemanor Britse supermarkten sluiten omdat producten geen Nederlandstalige etiketten bevatten: “Vorig jaar de Brexit en nu dit...”
  PREMIUM
  Everberg/Sint-Genesius-Rode

  Net op 40ste verjaardag moet Stonemanor Britse supermark­ten sluiten omdat producten geen Nederlands­ta­li­ge etiketten bevatten: “Vorig jaar de Brexit en nu dit...”

  Al 30 jaar ligt Stonemanor overhoop met de Belgische Staat over de Engelstalige etiketten op haar producten, maar nu heeft het Hof van Beroep beslist dat de firma haar winkels in Everberg en Sint-Genesius-Rode om die reden moet sluiten. Er loopt wel nog een zaak bij de rechtbank van eerste aanleg in Brussel. “We hebben bijna alleen Engelstalige klanten, dus wat voor nut hebben Nederlandstalige etiketten?”, vraagt zaakvoerder Ryan Pierce zich af.