In het bpost-distributiecentrum Zaventem, dat in Kortenberg ligt, brak enkele weken geleden een staking uit.
Volledig scherm
In het bpost-distributiecentrum Zaventem, dat in Kortenberg ligt, brak enkele weken geleden een staking uit. © Vertommen

Vlaams Belang hekelt beslissing bpost om Franstalige postbodes in te zetten in distributiecentrum Zaventem

Kortenberg/ZaventemVlaams Belang Vlaams-Brabant kan zich niet vinden in de aanwervingspolitiek van bpost voor het distributiecentrum Zaventem, dat op het grondgebied van buurgemeente Kortenberg ligt. Daar zullen door het personeelstekort – dat onlangs tot een tweedaagse staking leidde – Franstalige postbodes ingezet worden. ‘Not done’, vindt Vlaams Belang. Bij bpost benadrukt men dat de dienstverlening primeert.

 1. Skatepark en pumptrack aan sportcentrum Bart Swings sluiten even voor onderhoud
  HERENT

  Skatepark en pumptrack aan sportcen­trum Bart Swings sluiten even voor onderhoud

  Het skatepark en de pomptrack aan het nieuwe sportcentrum Bart Swings in Herent gaan vanaf 20 september een aantal weken dicht. “Niet om te pesten, maar om in te zaaien en aan te planten zodat niemand meer tussen het onkruid en in de modder moet sporten. Wanneer het terug open kan, zal afhangen van het stevig wortelen van de vegetatie. Het zal dan ook ten strengste verboden zijn binnen de werfzone te komen. De politie zal controleren en indien nodig beboeten. Wij hopen dat iedereen respect toont voor het park, de gebruikers en degenen die het aanleggen”, luidt de boodschap.
 2. Agressieve passagier weigert mondmasker te dragen en bedreigt stewardess: “Ik zal met enkele vrienden en wat kalasjnikovs wel eens langskomen”
  Zaventem

  Agressieve passagier weigert mondmasker te dragen en bedreigt stewardess: “Ik zal met enkele vrienden en wat kalasjnik­ovs wel eens langskomen”

  Een man die het bijzonder bont had gemaakt op een vlucht van Brussels Airlines is veroordeeld tot 6 maanden cel. Niet alleen had de man de hele vlucht lang geweigerd zijn mondmasker te dragen, hij had het boordpersoneel ook bekogeld en bedreigd. “Ik had vliegangst en herinner me niets meer. Normaal gezien ben ik nooit agressief”, klonk het bij de behandeling van het dossier nog tegen de rechter.