De kindjes van de tweede kleuterklas leggen het superheldenparcours met glans af.
Volledig scherm
De kindjes van de tweede kleuterklas leggen het superheldenparcours met glans af. © Vertommen

Van Mega Mindy tot Superman: leerlingen De Boemerang voor één dag superheld voor Rode Neuzen Dag

MeerbeekIn gemeenteschool De Boemerang in Meerbeek zaten maandag voor één keer geen leerlingen op de schoolbanken maar wel superhelden. In het kader van de Rode Neuzen Dag mochten de kinderen namelijk verkleed naar school. In de turnzaal konden ze zich uitleven op een superheldenparcours.

 1. Postbedeling loopt mank door aanhoudend personeelstekort in distributiecentrum: “Dweilen met de kraan open”
  PREMIUM
  Zaventem/Kortenberg

  Postbede­ling loopt mank door aanhoudend personeels­te­kort in distribu­tie­cen­trum: “Dweilen met de kraan open”

  Heel wat inwoners van gemeenten rondom Zaventem ondervinden al weken problemen met de postbedeling. Op sommige plekken moeten mensen het ruim twee weken zonder post doen. Het gevolg van een aanhoudend personeelstekort in bpost-distributiecentrum Zaventem, dat in Kortenberg ligt. De vakbonden klagen de situatie opnieuw aan. Bij bpost zegt men dat men alles in het werk stelt om personeel te vinden.
 2. Dit is de agenda van de sint: hier komt sinterklaas op bezoek in de regio Leuven en het Hageland
  PREMIUM
  Leuven/Hageland

  Dit is de agenda van de sint: hier komt sinter­klaas op bezoek in de regio Leuven en het Hageland

  Binnenkort komen sint en piet weer aan in ons land. In afwachting van 6 december trekt de Goedheiligman van gemeente naar gemeente om tekeningen en brieven op te halen, ook in Leuven en het Hageland. Wij hadden een videocall met de grote kindervriend in Spanje en vroegen aan sinterklaas waar hij en zijn gevolg de komende weken op bezoek komen. Voorlopig staan onder andere Boutersem, Kortenaken en Kortenberg al op zijn programma. Hier vind je een overzicht van zijn belangrijkste afspraken.
 1. Memorabele bankroven en spectaculaire diefstallen: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streamingland
  Streamz

  Memorabele bankroven en spectacu­lai­re diefstal­len: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streaming­land

  Streamz blaast het heistgenre nieuw leven in met de grootste bankroof aller tijden in ‘De kraak’, een nieuwe misdaadserie van eigen kweek. Wij doen alvast onze duit in het zakje en bundelen de meest memorabele overvallen, diefstallen en roven uit de filmgeschiedenis voor je samen in onze Kijkgids. In de aanbieding: vier weduwes onder druk in ‘Widows’ (YouTube/Apple TV) en de perfecte bankoverval (‘Inside Man’), een hattrick in Las Vegas (‘Ocean’s Eleven’) en buitenbeentje ‘Inception’ op Netflix.