Het is niet de eerste keer dat er in Meerbeek mensen worden aangevallen door twee Rottweilers.
Volledig scherm
Het is niet de eerste keer dat er in Meerbeek mensen worden aangevallen door twee Rottweilers. © Thinkstock

Twee rottweilers bijten man op acht plaatsen, zijn eigen hondje Kenzo is overleden

MeerbeekIn Meerbeek bij Kortenberg is een wandelaar met een hond het slachtoffer geworden van twee agressieve rottweilers. De man werd acht keer gebeten maar is weer thuis na verzorging bij de huisarts. Voor zijn hond Kenzo liep het slechter af want die overleed aan zijn verwondingen.

19 reacties

 • Gerard Braeckmans

  4 maanden geleden
  Nu kan je je hond zo veel trainen als je wil, als door bepaalde impulsen zijn instinct de bovenhand haalt heb je prijs. De rest is lariekoek. Dan mag je hond nog 'braaf' zijn en 'lief' het kan altijd gebeuren. Hij kan bijvoorbeeld iemand die te vlug nadert aanvallen om zijn baas te verdedigen (baasje is een onnozel woord).
 • Victor Coekaerts

  4 maanden geleden
  Aan de leiband, natuurlijk. Zo vermijd je verrassingen. Als jogger voel ik me soms niet gerust. Zie soms een jonge dame met 3 grote honden, wel aan de lijn, maar toch. Eén hond zou je baas kunnen als hij trekt, maar drie? Meestal vertrouw je je eigen hond in alles. Maar een vreemde die de hond ontmoet. Hoe zal de hond reageren, meestal op zicht, op reuk, op geluid, het zijn allemaal mogelijke triggers. Op een honden-wei kennen ze meestal elkaar en kan het er leuk aan toe gaan.
 • jack Garben

  4 maanden geleden
  Ze hadden die rassen allang moeten verbieden, zeker de kweek ervan zoals reeds in vele landen.
 • Stijn Harbers

  4 maanden geleden
  Baasje is verantwoordelijk voor de daden van zijn honden. Bestraffen net zoals hij zelf de dader zou zijn.
 • Ronny Simons

  4 maanden geleden
  Deze honden zijn fijne beesten heb mijn 6 de reeds zeer beschermend en zeer kind vriendelijk wel goede opvoeding nodig komen jammer genoeg altijd negatief in het nieuws nooit positief en kenners zullen dit begrijpen wat een heerlijke beesten dit eigenlijk zijn
 1. Twee rottweilers vallen kind en man aan in Meerbeek: “Honden sleurden mijn vader het veld in”

  Twee rottwei­lers vallen kind en man aan in Meerbeek: “Honden sleurden mijn vader het veld in”

  Aan speelbos ‘t Vossenhol in Meerbeek liep een man ernstige verwondingen op nadat hij werd aangevallen door twee rottweilers. Het slachtoffer is ondertussen geopereerd in het ziekenhuis. De dochter van de man liep gelukkig slechts lichte verwondingen op. Zijn andere dochter doet het verhaal op haar Facebook-pagina. “De honden besprongen mijn vader en sleurden hem in een veld”, klinkt het. Eén rottweiler is al afgemaakt, het lot van de andere hond is nog onbekend.