De vrachtwagenbestuurder reed tegen hoge snelheid een bankkantoor binnen. Peuter Jade stierf ter plekke.
Volledig scherm
PREMIUM
De vrachtwagenbestuurder reed tegen hoge snelheid een bankkantoor binnen. Peuter Jade stierf ter plekke. © Photo News

Trucker die dodelijke ravage aanrichtte in dorpscentrum, mag niet meer achter stuur kruipen: “Hij heeft pril en onschuldig leven weggerukt”

KORTENBERGDe Limburgse trucker die op 4 mei 2018 met zijn tientonner een ravage aanrichtte in het centrum van Kortenberg is medisch rijongeschikt verklaard. Bij het ongeval kwam een peuter van twee jaar om het leven. Haar vader verloor een been. Volgens de politierechter had Etienne V., gezien zijn epilepsie, die bewuste dag nooit achter het stuur van zo’n gevaarte mogen zitten. “Hij behoorde dat te weten.”

 1. Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen
  Gouden Formule 1
  3

  Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen

  Max Verstappen strandde in de GP van Saudi-Arabië na een knappe inhaalrace op de tweede plaats. Enkel ploegmaat Sergio Pérez bleef uit zijn greep. Had jij dit voorspeld? Ga dan nu aan de slag voor de volgende GP in Australië en de rest van het seizoen: met de Gouden Formule 1 kan jij immers het beste raceteam samenstellen en zo kans maken op de hoofdprijs van maar liefst 4.000 euro.
 2. Herent stelt raadsman aan om verloren subsidiegeld te recupereren: “Maximaal bekijken hoe de terugvordering in goede banen te leiden.”

  Herent stelt raadsman aan om verloren subsidie­geld te recupere­ren: “Maximaal bekijken hoe de terugvorde­ring in goede banen te leiden.”

  206.000 euro. Zoveel betaalde gemeente Herent uit eigen zak voor de uitvoering van het project Smart Flow, nadat een doorlichting van Audit Vlaanderen diverse onregelmatigheden kon vaststellen, en de Vlaamse subsidie werd teruggevorderd. Tijdens de raadszitting gisteren maakte het college bekend dat de gemeente een raadsman aanstelt om te onderzoeken hoe de verloren middelen kunnen worden gerecupereerd.
  Herent