De directie van gemeenteschool De Boemerang in Meerbeek vraagt opnieuw om met mondmasker naar school te komen.
Volledig scherm
PREMIUM
De directie van gemeenteschool De Boemerang in Meerbeek vraagt opnieuw om met mondmasker naar school te komen. © Vertommen

Thuisonderwijs en mondmaskers tot herfstvakantie in lagere school na verschillende besmettingen: “Laten we duimen dat die combinatie verspreiding tegengaat”

KORTENBERGNa positieve coronagevallen in het vierde leerjaar en een clusterbesmetting in het derde leerjaar vraagt de directie van De Boemerang in Meerbeek om opnieuw een mondmasker te dragen in de lagere school. Voor de vierdejaars wordt er opnieuw afstandsonderwijs ingevoerd.

 1. 820 passagiers betrapt met vervalste Covid-documenten: “160 mensen voor rechter de komende weken”
  Zaventem

  820 passagiers betrapt met vervalste Co­vid-documenten: “160 mensen voor rechter de komende weken”

  Een 160-tal mensen die de afgelopen maanden op de luchthaven van Zaventem een vals attest van een negatieve PCR-test hebben voorgelegd toen ze op reis wilden vertrekken, moeten zich de komende weken voor de rechtbank verantwoorden. De voorbije weken hebben enkele andere reizigers die hetzelfde hadden geprobeerd, al straffen opgelegd gekregen tot 6 maand gevangenisstraf en 1.200 euro boete.
 2. De favoriete plekjes van VTM-nieuwsanker Birgit Herteleer (31): “Een pistolet met gekapt in mijn stamkroeg, zalig!”
  PREMIUM
  Leuven

  De favoriete plekjes van VTM-nieuwsan­ker Birgit Herteleer (31): “Een pistolet met gekapt in mijn stamkroeg, zalig!”

  Voorbije zomer viel Vlaanderen als een blok voor Birgit Herteleer (31) tijdens haar feilloze debuut als nieuwsanker voor VTM Nieuws. De Leuvense is journaliste in hart en nieren: in 2014 begon ze bij regionale televisiezender TV Oost, een jaar later debuteerde ze bij ROB-tv en in 2016 werd ze reporter voor VTM Nieuws. Sinds juli bestaat haar drukke werkschema uit het combineren van werken in het veld met ankeren, maar voor ons maakte Birgit nog even tijd om op pad te gaan langs haar favoriete plekjes in Leuven.