Wim Claessens reed zaterdag 239 keer de Sigarenberg in Winksele op.
Volledig scherm
PREMIUM
Wim Claessens reed zaterdag 239 keer de Sigarenberg in Winksele op. © rv

Rekenfoutje: wielertoerist Wim (42) rijdt Sigarenberg 239 in plaats van 240 keer op: “Maar ik heb het record toch op zak”

Erps-Kwerps/Winksele240 keer wilde wielertoerist Wim Claessens (42) uit Erps-Kwerps de Sigarenberg in Winksele beklimmen om het record – goed voor 239 beklimmingen – van topduatleet Seppe Odeyn (34) te breken, maar zaterdag bleek na afloop dat hij zich mistelde en de berg ‘slechts’ 239 keer klein gekregen had. En toch mag hij zich de nieuwe recordhouder noemen. “Hopelijk gunt Seppe me die titel nu even (lacht).”

  1. Paradise City verhuist van eind juni naar midden augustus: “Als het veilig kan, mikken we op 10.000 bezoekers per dag”
    PREMIUM
    Perk

    Paradise City verhuist van eind juni naar midden augustus: “Als het veilig kan, mikken we op 10.000 bezoekers per dag”

    Het elektronische festival Paradise City – in 2019 nog goed voor 21.500 bezoekers – zal niet eind juni maar wel midden augustus plaatsvinden in Perk. Dat zijn de gemeente Steenokkerzeel en de organisatie overeengekomen. Je komt er op 13, 14 en 15 augustus wel alleen in met een vaccinatiebewijs of een negatieve PCR-test. Op de line-up en ticketverkoop is het nog even wachten. “Hopelijk krijgen we snel duidelijkheid van het Overlegcomité over maatregelen.”