Wim Claessens reed zaterdag 239 keer de Sigarenberg in Winksele op.
Volledig scherm
PREMIUM
Wim Claessens reed zaterdag 239 keer de Sigarenberg in Winksele op. © rv

Rekenfoutje: wielertoerist Wim (42) rijdt Sigarenberg 239 in plaats van 240 keer op: “Maar ik heb het record toch op zak”

Erps-Kwerps/Winksele240 keer wilde wielertoerist Wim Claessens (42) uit Erps-Kwerps de Sigarenberg in Winksele beklimmen om het record – goed voor 239 beklimmingen – van topduatleet Seppe Odeyn (34) te breken, maar zaterdag bleek na afloop dat hij zich mistelde en de berg ‘slechts’ 239 keer klein gekregen had. En toch mag hij zich de nieuwe recordhouder noemen. “Hopelijk gunt Seppe me die titel nu even (lacht).”

  1. Van de ‘Browneux’ tot ijsjes op de vaart: bij deze 6 ijssalons in Leuven en het Hageland eet je heerlijk verfrissende ijscoupes
    PREMIUM
    Leuven/Hageland

    Van de ‘Browneux’ tot ijsjes op de vaart: bij deze 6 ijssalons in Leuven en het Hageland eet je heerlijk verfrissen­de ijscoupes

    De zomer is opnieuw in aantocht. Het belooft weer warm te worden en dus snakt iedereen naar wat verkoeling. En wat is er beter dan een overheerlijk ijsje aan het einde van een zwoele zomerse dag? Onze redactie ging op zoek naar zes ijssalons in Leuven en het Hageland en vroeg hen naar de absolute aanrader op hun kaart. Twee of drie bollen, met chocolade of met slagroom: laat je verleiden door de lekkerste coupes van de regio.