Het personeel van het bpost-distributiecentrum in Kortenberg heeft het werk woensdag neergelegd.
Volledig scherm
Het personeel van het bpost-distributiecentrum in Kortenberg heeft het werk woensdag neergelegd. © Vertommen

“Postbodes moeten tot 12 uur per dag werken, maar worden slechts betaald voor 7 uur en 36 minuten”: geen post in enkele Vlaams-Brabantse gemeenten door staking in distributiecentrum

Kortenberg/ZaventemIn het bpost-distributiecentrum Zaventem, dat op het grondgebied van buurgemeente Kortenberg ligt, hebben tientallen postbodes woensdag het werk neergelegd. Volgens de vakbonden zijn de postbodes de hoge werkdruk beu. Door de staking wordt in verschillende gemeenten geen post bedeeld. Een overleg met de directie heeft niets opgeleverd, waardoor de kans groot is dat er ook donderdag gestaakt wordt.

  1. Nieuw boek vertelt verhaal van kampgevangene Breendonk: “’Hij verdiende niet te leven’, bracht SS’er nieuws van zijn overlijden”
    PREMIUM
    Willebroek/Grimbergen/Meerbeek

    Nieuw boek vertelt verhaal van kampgevan­ge­ne Breendonk: “’Hij verdiende niet te leven’, bracht SS’er nieuws van zijn overlijden”

    De Meerbeekse auteur Danny Carleer (71) heeft zaterdag in het Fort van Breendonk een tweede boek over de Tweede Wereldoorlog voorgesteld. In ‘Een pakje voor mijn vader’ vertelt hij het verhaal van Karel Van Bever, een syndicalist die omwille van zijn sluikpers werd vermoord door de nazi’s. Zoon Rik Van Bever (91) uit Grimbergen is blij dat het verhaal wordt verteld, als waarschuwing. “Ik heb de foltertafel van Breendonk doorweekt van het bloed gezien!”