Adieu bomen in de Populierenlaan. De bomen vernielen de voetpaden en moeten weg.
Volledig scherm
Adieu bomen in de Populierenlaan. De bomen vernielen de voetpaden en moeten weg. © Vertommen

Populierenlaan moet het binnenkort zonder bomen doen: “We kiezen voor obstakelvrije voetpaden”

KortenbergIn de Populierenlaan in Kortenberg is een aannemer maandag gestart met het rooien van de bomen – geen populieren, wel essen – op de voetpaden. “De wortels duwen de voetpaden namelijk volledig omhoog”, zegt schepen van Openbare Werken Stef Ryckmans (Open Vld). “In de straat zelf komen geen nieuwe bomen, maar we zullen dat elders wel compenseren.”

 1. Van knutselen met droogbloemen tot TikTok voor ouders: acht herfstige workshops in Leuven en het Hageland
  PREMIUM
  Leuven, Hageland

  Van knutselen met droogbloe­men tot TikTok voor ouders: acht herfstige workshops in Leuven en het Hageland

  Met de herfst in het land worden de dagen weer korter en kouder. Maar laat dat vooral geen excuus zijn om binnen te blijven en in je zetel te blijven hangen. Integendeel, wij kozen acht leuke herfstworkshops uit in Leuven en het Hageland. Ben je klaar om nieuwe dingen te leren? Van smartphone fotografie en hypnose tot kleigezichtjes in terra cotta. Wij zijn alvast nieuwsgierig.
 2. Virtueel racingcenter opent in sporthal
  KAMPENHOUT

  Virtueel racingcen­ter opent in sporthal

  In de sporthal van Kampenhout opent DIGITRAQZ donderdag een simracing center. “Het is een uniek concept waarbij je virtueel kan racen, met of zonder virtual reality-bril, in een van de zes simulatoren op een motionplatform. Je kan individueel racen of in groep tegen elkaar”, zegt Emmanuel Deweerdt. “Wij openen deze zaak in de Sportbreak in de cafetaria van de sporthal. Je kan dus ook iets drinken of plaatsnemen in onze loungebar met een cocktail en wat fingerfood nemen, terwijl je naar een race kijkt of op zondag naar de Formule 1.” Om mee te mogen racen, moet je wel minimum 140 centimeter groot zijn.