Ook de kleuterafdeling van gemeenteschool De Regenboog in Kortenberg gaat volgende week dicht.
Volledig scherm
Ook de kleuterafdeling van gemeenteschool De Regenboog in Kortenberg gaat volgende week dicht. © Vertommen

Ook gemeentelijke kleuterscholen volgende week dicht: “We willen geen onderscheid maken met lager onderwijs”

KortenbergNa de kleuterafdelingen van de scholen van het katholiek en het Gemeenschapsonderwijs gaan nu ook de kleuterscholen van het gemeentelijk onderwijs in Kortenberg volgende week al dicht. Dat hebben burgemeester Alexandra Thienpont, onderwijsschepen Ann Vannerem en de schooldirecties vrijdagmiddag beslist. 

 1. Benjamin Dalle benadrukt belang Buitenspeeldag tijdens schattenjacht in Kortenberg: “Kinderen spelen 37 procent minder vaak buiten dan 10 jaar geleden”
  Kortenberg

  Benjamin Dalle benadrukt belang Buiten­speel­dag tijdens schatten­jacht in Kortenberg: “Kinderen spelen 37 procent minder vaak buiten dan 10 jaar geleden”

  Vlaams minister van Jeugd Benjamin Dalle (CD&V) heeft woensdagmiddag de Buitenspeeldag in Kortenberg bezocht. De minister benadrukte er het belang van het initiatief, zeker nadat de Buitenspeeldag vorig jaar als gevolg van het coronavirus afgelast werd. “Vergeleken met tien jaar geleden spelen kinderen vandaag 37 procent minder buiten.”
 2. Actiecomité redt Ursulinenklooster (voorlopig) van sloop: omgevingsvergunning MS Center geschorst
  PREMIUM
  Melsbroek

  Actieco­mité redt Ursulinen­kloos­ter (voorlopig) van sloop: omgevings­ver­gun­ning MS Center geschorst

  De Raad voor Vergunningsbetwistingen heeft de omgevingsvergunning voor de bouw van een ziekenhuis, psychiatrisch verzorgingstehuis en 18 assistentieflats op de site van het MS Center in Melsbroek geschorst. Volgens de Raad heeft de provincie niet onderzocht of het project past in de omgeving noch verduidelijkt waarom het Ursulinenklooster gesloopt moet worden. En dus mag het klooster (voorlopig) niet gesloopt worden. Maar hoe moet het nu verder?
 1. Mama of papa? Ouders doen confronterend experiment met kinderen
  Play

  Mama of papa? Ouders doen confronte­rend experiment met kinderen

 2. Indrukwekkend: luister mee naar het geluid van ijs
  Play

  Indrukwek­kend: luister mee naar het geluid van ijs