Marcel H. voor de rechtbank in Leuven.
Volledig scherm
PREMIUM
Marcel H. voor de rechtbank in Leuven. © Vertommen

Na bedreigingen aan Bart Somers en Tim Pauwels viseert zestiger nu ook Geert Meyfroidt: “Vrije meningsuiting is voor mij heel belangrijk”

KORTENBERG/MECHELEN/LEUVENZelfs nadat hij correctioneel terechtstond voor het bedreigen van Vlaams minister Bart Somers (Open Vld) en VRT-gezicht Tim Pauwels, kon Marcel H. het niet laten om ook intensivist Geert Meyfroidt te bedreigen. Omdat de man uit Kortenberg elke medewerking weigert, werden de twee rechtszaken noodgedwongen uitgesteld.

 1. Nu ook in De Regenboog klas in quarantaine: vrijdag crisisoverleg omdat aantal besmettingen op scholen blijft toenemen
  PREMIUM
  Kortenberg

  Nu ook in De Regenboog klas in quarantai­ne: vrijdag crisisover­leg omdat aantal besmettin­gen op scholen blijft toenemen

  Nadat het vierde leerjaar van gemeenteschool De Boemerang in Meerbeek sinds begin deze week in quarantaine zit na negen coronagevallen, krijgen sinds donderdag ook de kinderen van het tweede leerjaar C in gemeenteschool De Regenboog in Kortenberg thuisonderwijs. In die laatste school werden twee besmettingen vastgesteld. Vrijdag houdt de gemeente een crisisoverleg onderwijs omdat de situatie stilaan uitzichtloos wordt.
 2. TIPS. De leukste halloweentochten in Leuven en het Hageland: griezelen van Diest tot Loonbeek
  PREMIUM
  Leuven/Hageland

  TIPS. De leukste halloween­toch­ten in Leuven en het Hageland: griezelen van Diest tot Loonbeek

  Halloween staat opnieuw voor de deur. In de nacht voor Allerheiligen komen monsters en geesten weer even tot leven, want op 31 oktober spoken ze er zoals elk jaar op los. Zin om vrienden en familie eens goed bang te maken? Of wil je zelf eens goed bang gemaakt worden? Onze regio kent heel wat leuke wandelingen in het thema. Verschillende verenigingen organiseren een eigen halloween-, griezel-, of heksentocht. Wij geven je alvast een aantal tips voor de regio Leuven en het Hageland. Durf jij ernaartoe te gaan?
 3. Vijftien bestuurders onder invloed
  KAMPENHOUT/STEENOKKERZEEL/ZEMST

  Vijftien bestuur­ders onder invloed

  In de politiezone KASTZE (Kampenhout-Steenokkerzeel-Zemst) zijn in de nacht van zaterdag op zondag vijftien personen betrapt op rijden onder invloed. In totaal werden 619 bestuurders gecontroleerd. Eén bestuurder vluchtte weg, eerst met de auto, nadien te voet. De man kon door een politieploeg gearresteerd worden in een tuin. Er werden verschillende inbreuken vastgesteld door de agenten en het voertuig werd in beslag genomen.