Onder meer in de Engerstraat in Erps-Kwerps wordt het dragen van een mondmasker verplicht voor en na schooltijd.
Volledig scherm
Onder meer in de Engerstraat in Erps-Kwerps wordt het dragen van een mondmasker verplicht voor en na schooltijd. © Vertommen

Mondmasker verplicht rond scholen en op deel Leuvensesteenweg: “Broodnodige maatregel, want de cijfers zijn veel te slecht”

KortenbergBurgemeester Alexandra Thienpont verplicht voortaan het dragen van een mondmasker in de omgeving van de scholen en op het deel van de Leuvensesteenweg in het centrum van Kortenberg. “Een broodnodige maatregel, want de cijfers zijn veel te slecht”, klinkt het.

 1. Leuvens actiecomité vraagt steun voor Julian Assange: “Ook Leuven moet klokkenluidersstatuut invoeren voor eigen personeel”
  Leuven

  Leuvens actieco­mité vraagt steun voor Julian Assange: “Ook Leuven moet klokkenlui­ders­sta­tuut invoeren voor eigen personeel”

  Het actiecomité dat werd opgericht door Fred Guldentops en Goda Kavaliauskaite om steun te geven aan Wikileaks-oprichter Julian Assange heeft duizend handtekeningen verzameld. Dat brengt het voorstel naar de Leuvense gemeenteraad. “Maandag mogen we tijdens de gemeenteraad onze voorstellen toelichten volgens de procedure ‘burgerinitiatief met spreekrecht’”, klinkt het.
 2. Stad Leuven start uitbetalingen aan noodfonds cultuur: “Individuele cultuurwerkers ontvangen een toelage van 1500 euro”
  Leuven

  Stad Leuven start uitbetalin­gen aan noodfonds cultuur: “Individue­le cultuurwer­kers ontvangen een toelage van 1500 euro”

  De cultuursector in Leuven is dynamisch maar krijgt zware klappen door de coronamaatregelen. Vlak voor de zomer kondigde het stadsbestuur voor 2,7 miljoen euro ondersteuning aan, zowel voor verenigingen, freelancers, kleine gezelschappen als grote kunst- en cultuurhuizen. “Vandaag komt ook de steun aan de grote cultuurorganisaties op de Leuvense gemeenteraad”, zegt schepen Denise Vandevoort.
 1. Vrouw valt in slaap achter het stuur en wordt door agenten uit zinkende auto gered
  Play

  Vrouw valt in slaap achter het stuur en wordt door agenten uit zinkende auto gered

 2. Morgen vieren de Amerikanen Thanksgiving. Maar wat is dat?
  Play

  Morgen vieren de Amerikanen Thanksgi­ving. Maar wat is dat?